Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Októbertől 1-től drágul a heti sztrádamatrica

2018.09.29. 17:09

A Napi összeszedte, hogy milyen változások lépnek életbe október 1-től. Az egyik legfontosabb, hogy elsejétől 17 százalékkal drágul a heti sztrádamatrica, vagyis 2975 forint helyett már 3500 forintot kell majd fizetni az autósoknak. Hasonló módon drágul a több, mint 7 személyes járművek tíznapos matricája is 18 százalékkal, ami azt jelenti, hogy 7000 forintot kell már majd ezért fizetni, ahogy az autóbuszoknak is drágábban, 15500 forintért közlekedhetnek majd.

Október 1-től bliccelni is jóval nehezebb lesz, ugyanis Budapest közigazgatási határain kívül csak előre megváltott kiegészítőjeggyel, vagy bérlettel lehet majd felszállni. Ez azt jelenti, hogy

a Budapesten kívül felszálló utas a HÉV-en már nem vehet magának jegyet.

Az egyedüli kivételt az jelenti, ha az utas olyan megállóban szállt fel, ahogy nincs jegyautomata vagy pénztár, ők továbbra vehetnek jegyet a HÉV-en.