Judit
2 °C
7 °C

Októbertől 1-től drágul a heti sztrádamatrica

2018.09.29. 17:09

A Napi összeszedte, hogy milyen változások lépnek életbe október 1-től. Az egyik legfontosabb, hogy elsejétől 17 százalékkal drágul a heti sztrádamatrica, vagyis 2975 forint helyett már 3500 forintot kell majd fizetni az autósoknak. Hasonló módon drágul a több, mint 7 személyes járművek tíznapos matricája is 18 százalékkal, ami azt jelenti, hogy 7000 forintot kell már majd ezért fizetni, ahogy az autóbuszoknak is drágábban, 15500 forintért közlekedhetnek majd.

Október 1-től bliccelni is jóval nehezebb lesz, ugyanis Budapest közigazgatási határain kívül csak előre megváltott kiegészítőjeggyel, vagy bérlettel lehet majd felszállni. Ez azt jelenti, hogy

a Budapesten kívül felszálló utas a HÉV-en már nem vehet magának jegyet.

Az egyedüli kivételt az jelenti, ha az utas olyan megállóban szállt fel, ahogy nincs jegyautomata vagy pénztár, ők továbbra vehetnek jegyet a HÉV-en.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?