Viola
-6 °C
-2 °C

Vesztegetés miatt akár 5 évet is kaphat Kökény Attila

2018.09.29. 08:51 Módosítva: 2018-09-29 09:43:52

Egy nagyjából két évvel ezelőtti ügy miatt kerülhet bajba Kökény Attila, a 2010-es Megasztár második helyezettje. A Bors információi szerint az énekes és barátai nagy mennyiségben hoztak be márkásnak tűnő, de hamis ruhát Törökországból, hogy eladják azokat. Vagyis hoztak volna.

A lap szerint a ferihegyi reptéren a vámtiszteknek feltűnt a sok táska, ezért Kökény Attilát és társait tételes vizsgálatnak vetették alá. Miután a vámosok közölték, hogy a ruhák után vámot kell fizetniük, „a csoport tagjai jobb ötletnek találták, hogy a vámtisztnek fizetnek inkább” – írja a Bors, amely szerint az eset két éve, karácsony környékén történt.

Az énekes ügyvédje, Bölcskei Zsolt a lapnak azt mondta: „Valóban több év óta folyik egy ilyen ügy, melyben ügyfelem is vádlott”, részleteket azonban nem árult el. A hatályos jogszabályok szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vesztegetés, ha arra irányul, hogy „hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen.”

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!