Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vesztegetés miatt akár 5 évet is kaphat Kökény Attila

2018.09.29. 08:51 Módosítva: 2018-09-29 09:43:52

Egy nagyjából két évvel ezelőtti ügy miatt kerülhet bajba Kökény Attila, a 2010-es Megasztár második helyezettje. A Bors információi szerint az énekes és barátai nagy mennyiségben hoztak be márkásnak tűnő, de hamis ruhát Törökországból, hogy eladják azokat. Vagyis hoztak volna.

A lap szerint a ferihegyi reptéren a vámtiszteknek feltűnt a sok táska, ezért Kökény Attilát és társait tételes vizsgálatnak vetették alá. Miután a vámosok közölték, hogy a ruhák után vámot kell fizetniük, „a csoport tagjai jobb ötletnek találták, hogy a vámtisztnek fizetnek inkább” – írja a Bors, amely szerint az eset két éve, karácsony környékén történt.

Az énekes ügyvédje, Bölcskei Zsolt a lapnak azt mondta: „Valóban több év óta folyik egy ilyen ügy, melyben ügyfelem is vádlott”, részleteket azonban nem árult el. A hatályos jogszabályok szerint akár öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető a vesztegetés, ha arra irányul, hogy „hivatalos személy a hivatali kötelességét megszegje, a hatáskörét túllépje, vagy a hivatali helyzetével egyébként visszaéljen.”