Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A honvédséget is riasztották a badacsonytomaji kilátóhoz

2018.09.30. 18:43

Ismét a honvédség segítségére volt szükség-vasárnap is riasztották a Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálatát, írja a Honvédelmi Minisztérium közleménye. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai értesítették a Magyar Honvédség légi kutató-mentő központját, mivel 2018. szeptember 30-án a déli órákban egy badacsonytomaji kilátónál egy személy megsérült.

A terepviszonyok miatt a honvédség munkatársainak és speciális eszközeinek alkalmazása vált szükségessé a sérült gyors és sikeres mentéséhez.

A helyszínre - alig több mint 10 perc alatt - Pápa Bázisrepülőtérről érkezett a Magyar Honvédség légi kutató-mentő szolgálatának helikoptere és szakszemélyzete, akik egy csörlő és további alpintechnikai eszközök segítségével kiemelték a sérültet, majd további ellátásra a mentőszolgálat munkatársainak átadták. Ezt követően a helikopter visszatért a bázisra.