Lezárják este a Lánchidat, a mellrákszűrés fontosságára figyelmeztető menetet tartanak

2018.09.30. 07:20

Lezárják kora este a Lánchidat a mellrák elleni küzdelmet népszerűsítő felvonulás miatt. Várhatóan este fél hat és fél nyolc között lesz a zárás, a 16-os busz rövidített útvonalon - pesti vonalszakaszát nem érintve - a Clark Ádám térig közlekedik, a 105-ös busz pedig az Erzsébet hídon halad át Buda és Pest között - tájékoztatta a BKK az MTI-t.

A 16-os busz ebben az időszakban nem érinti a Széchenyi István tér és a Deák Ferenc tér közötti megállókat. A budai Vár ebben az időszakban a belváros felől csak a Széll Kálmán tér irányából érhető el közösségi közlekedéssel.

A 105-ös busz ebben az időszakban a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik, ezért egyik irányba sem érinti a Széchenyi István tér megállót, továbbá budai végállomása felé a Hild tér megállóhelyet sem.

Minden 8-9. nő

Évente csaknem 8500 embert diagnosztizálnak Magyarországon a betegséggel, élete során minden 8-9. nő érintett lesz, ezért nagyon fontos a figyelemfelhívás - írta közleményében az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület. A sétáról további információkat az egyesület honlapján olvashatnak. 

Délután a Magyar Tudományos Akadémián a már hagyományos, mellrákról szóló konferencián arról hallhatnak az érdeklődők, hogy mit érdemes tudni a szűrésekről és a rákkutatás helyzetéről, valamint arról, hogyan függ össze a testmozgás és az étrend az egészséggel.

Ezen a napon adják át a Körtvélyes Éva újságírói díjat és a Nancy Brinker nagyköveti ösztöndíjat is. Nancy Brinker 2001 és 2003 között volt az Egyesült Államok budapesti nagykövete. Mellrákban elhunyt nővére emlékére Susan G. Komen A Gyógyításért néven alapítványt hozott létre.