Szijjártó: Az ENSZ bürokratái migrációpárti személyek

2018.09.30. 08:48

Szijjártó Péter szerint az ENSZ a lehető legrosszabb választ adhatja a migrációs válságra készülő globális migrációs csomagjának elfogadásával. A külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában hangsúlyozta, az ENSZ-közgyűlésben tett látogatásán azt tapasztalta, hogy az "ENSZ bürokratái elfogultan migrációpárti személyek". "Egészen megmagyarázhatatlan módon a migrációt úgy tüntetik fel, mintha ez lenne a legjobb dolog, ami valaha is történt az emberiség történetében" - fogalmazott.

Kiemelte, az ENSZ most ugyanazt akarja végrehajtani "pepitában", mint ami korábban az EU tervezett, csak itt nem kvótarendszernek, hanem globális migrációs csomagnak nevezik azt a politikát, amely újabb és újabb migrációs hullámokat fog inspirálni.

Ez a csomag pedig egy hamis alapokra épülő, elfogult, szélsőségesen migrációpárti dokumentum, amely teljes mértékben eltagadja a migrációnak nagyon komoly biztonsági kockázatait - jelentette ki az MTI szerint. 

"Legalább az Európai Unió hibáiból tanulhatnának!" - fogalmazott Szijjártó Péter, majd hozzátette: az unió képmutató, kurdarcba fulladt politikája gyakorlatilag inspirálja a migrációs hullámokat, miközben veszélyeket hoz az emberek fejére. Példaként említette, hogy migrációs hátterű személyek több mint harminc terrortámadást követtek el Európában az elmúlt három és fél évben, ezekben pedig háromszáznál több ember vesztette életét, további több mint ezren pedig megsérültek.

A miniszter megerősítette, az ENSZ készülő csomagja olyan hibás kiindulópontokra épül, mint például a migráció emberi jogként értelmezése, valamint annak kimondása, hogy valamilyen formában minden ország érintett a migrációban. Magyarország azonban egyiket sem szeretné, "és vannak ezzel így még jó néhányan" - fűzte hozzá.