A KDNP leleplezte a BéeSzeSz-triumvirátust

DBZOL20181001027
2018.10.01. 15:26

Eddig sem volt hiány brüsszelezésben, sorosozásban és ezekkel kapcsolatos konteó-gyártásban a kormányoldalon, de Vejkey Imre KDNP-s képviselő hétfőn mindent belesűrített az ötperces napirend előtti felszólalásába.

Vejkey a beszédet az úgynevezett BéeSzeSz-triumvirátus ténykedésére, illetve az ellenük folytatandó harcra fűzte fel. Maga a képviselő nevezte így a triumvirátust, hallgassa csak meg!

Vejkey az elején és a felszólalása címében elárulta, mire is céloz: a Brüsszel-Strasbourg-Soros kozmopolita triumvirátusra, de az nem derült ki, hogy miért mondja sz-szel Soros György nevét is.

A képviselő arról beszélt, hogy ez a triumvirátus most szerinte ünnepel, mert a Sargentini-jelentésben az álláspontjuk győzött: "a nyílt társadalom megvalósítása az európai őshonos népekkel és nemzetekkel szemben".

Azt hiszik, győztek, és a gyökereinket képező keresztény civilizációt el tudták pusztítani, azt hiszik, megtörtek bennünket.

Vejkey azonban figyelmeztetett arra, hogy tévedtek, mert "nem törik meg a gerincünket", mi magyarok pedig "a magunk útját járjuk", és megvívjuk velük a csatát.

Vejkey részletesebben kifejtette, hogy ez a BéeSzeSz-triumvirátus olyan dolgokat szeretne elérni, mint hogy legalizálják a gazdasági bevándorlást, vagy hogy megszüntessék az illegális határátlépést, "megnyissák a határokat", és ne büntessék az illegális migráció szervezését.

Vejkey a felszólalás végén felszólított mindenkit. hogy "ne hagyjuk, hogy zsarolják Magyarországot, küzdjünk", majd egy bibliai, Pál apostoltól kölcsönzött idézettel zárta:

ne engedd, hogy legyőzzön a rossz, inkább te győzd le a rosszat!

Kocsis Máté is sargentinizett

Hasonló témakörben szólalt fel Vejkey után Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint a Sargentini-jelentés elfogadásával elindult az EP-kampány. A mostani EP-választás szerint minden eddiginél nagyobb téttel rendelkezik. Hizen az a kérdés, hogy a bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes erők lesznek többségben. "Ma még a bevándorláspártiak többségben, meg akarják bélyegezni azokat, akik szembenállnak velük". 

Ráadásul "aktivizálódott a Soros-hálózat ", és "Soros-portálok támadják a miniszterelnököt egyszerű kampányblöffökkel", célzott feltehetően az Átlátszó ra, amely leleplezte Orbán Viktor luxusutazásait. 

Kocsis arról is beszélt, hogy támogatni fogja a Fidesz, hogy bármely EP-képviselő, így az MSZP-s Ujhelyi István is felszólalhasson szerdán a Sargentini-jelentéssel kapcsolatos magyar parlamenti vitában. Kocsis úgy fogalmazott, hogy Ujhelyi legalább megmagyarázhatja "a hazaárulást", hogy Magyarország ellen adta le a voksát.

(Borítókép: Az Országgyűlés plenáris ülése 2018. október 1-jén. Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?