Azért lépett ki az LMP frakcióból, mert azt hitte, Schiffer András visszatér a párthoz

2018.10.02. 22:11 Módosítva: 2018.10.03. 00:09

Szabó Szabolcs, az Együtt politikusa az ATV Egyenes beszéd kedd esti műsorában kifejtette, miért hagyta ott az LMP frakcióját előző nap. Három érvet mondott:

  1. Annak ellenére, hogy nem tagja az LMP-nek, a párton belüli folyamatos harcok hátráltatták a munkájában, és nehezen viselte, mikor mások számonkérték rajta az LMP belügyeit.
  2. Emellett nem értett egyet azzal, hogy az LMP EP-képviselője, Meszerics Tamás nem szavazta meg a Sargentini-jelentést.
  3. De az elhatározást végül azért hozta meg, mert felmerült, hogy Schiffer András visszatér a pártba.

A harmadik pont azért is érdekes, mert Schiffer András határozottan cáfolta azt a Népszavában megjelent értesülést, hogy tanácsadóként dolgozik majd az LMP-nek. A  Hvg.hu-nak azt mondta, hogy a visszatéréséről szóló hír "gyerekes fake news".

Szabó Szabolcs LMP-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 11-én.
Szabó Szabolcs LMP-s képviselő napirend előtt felszólal az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 11-én.
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Szabó egyébként azért nem akart Schifferrel együtt dolgozni, mert nem ért egyet a politikai módszereivel. "Sose értettem egyet azzal amit ő képvisel, hogy lehet a Fidesszel bizniszelni az ügyben, hogy valami átmenjen, amit az ember ellenzéki képviselőként el akar érni" – mondta a korábbi LMP-társelnökről.

A teljes interjút itt lehet megnézni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Tippek
  • Babaváró hitel