Nagykőrös önkormányzata kommunistázó határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést

2018.10.02. 17:13 Módosítva: 2018.10.02. 18:42

A Pest megyei Nagykőrös önkormányzata határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést, hogy kiálljanak Orbán Viktor és a kormány mellett.

A határozatról szóló múlt heti előterjesztést beadó polgármester, a fideszes Czira Szabolcs azt írta, hogy a magyar jogállam leépüléséről szóló jelentés valójában "a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen”, aminek a célja, „hogy Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntessék Magyarországot”.

Czira Szabolcs
Czira Szabolcs
Fotó: Ujvári Sándor / MTI

A Népszava szerint a név szerinti szavazáson a határozati javaslatot a teljes Fidesz-KDNP frakció támogatta, az MSZP-s képviselő ellene szavazott, a két jobbikos tartózkodott, míg a független képviselő nem nyomott gombot.

Az indoklásban szerepelt az is, hogy a képviselő-testület az Európai Parlament által elfogadott jelentést "kommunista hangvételű aljamunkának" tartja.

A nagy kommunistázás után járt utána a 444.hu, hogy a város fideszes polgármestere korábban MSZMP-tag volt. Viszonylag rossz időzítéssel, 1987 végén lépett be a kommunista állampártba.

A fideszes többségű nagykőrösi önkormányzat egyébként korábban is bekerült a sajtóba egy bátor kiállás miatt. 2015-ben annak ellenére szavaztak meg 3 millió forint jutalmat a polgármesternek, hogy Orbán Viktor arra utasította a kormánypárti polgármestereket és alpolgármestereket, hogy ne csináljanak ilyet. Miután az Indexen megjelent a hír a többmilliós bónuszról, az önkormányzat közleményt adott ki, amelyben jelezték, hogy a pénzt jótékony célra fordítja majd a polgármester.

De az is Nagykőrös volt, ahol annyira túlpörgött a kormánypárti agymosás, hogy az önkormányzati lapban azt hazudták, hogy Soros György emberei újságírókat és rendőröket vernek Budapesten. A fideszes polgármester egyébként Alapszervi Információ Felelős volt az MSZMP-ben, vagyis a hangulatjelentésekért volt felelős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Hírek