Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két év felfüggesztettet kapott a kollégáit mérgező pécsi ápolónő

2018.10.02. 15:41 Módosítva: 2018-10-02 15:43:01

Két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Járásbíróság kedden azt az ápolónőt, aki csaknem egy éven keresztül nyugtató- és altatószerekkel mérgezte kollégáit egy pécsi klinikán – írja az MTI.

A nő 2015 novemberétől dolgozott ápolónőként a pécsi klinika neurorehabilitációs osztályán, de csak fél évvel később kezdett el pszichiátriai gyógyszereket pakolni a kollégái italába, állítása szerint azért, hogy kipróbálja és megtudja, hogy annak milyen hatása lesz.

Képünk illusztráció!
Képünk illusztráció!
Fotó: Varga György / MTI

Az ápolónő a nyomozás során részletes beismerő vallomást tett, de érdemi magyarázattal nem tudott szolgálni. Az ügyész öt rendbeli könnyű testi sértés miatt emelt vádat, a bíróság pedig a szakértői véleményt figyelembe véve foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés miatt találta bűnösnek a nőt.

A vádlott és védője tudomásul vették a határozatot, az ügyész azonban az ítélet ellen a bűncselekmény eltérő minősítését kérve fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas