Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

16 milliónyi csempészcigit foglaltak le Szabolcsban

2018.10.03. 19:43

Tizenkétezer doboz, 16 millió forint értékű csempészett cigarettát találtak a rendőrök és az adóhatóság munkatársai Tiszakerecseny térségében, közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján. Az akcióban három csempészt is elfogtak – két ukrán állampolgárt még kedden kaptak el, miután azok nem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A két férfi elismerte, cigarettacsempészet miatt illegálisan lépték át az ukrán-magyar határt. Ellenük idegenrendészeti eljárás is indult.

Nem sokkal később a helyszín közelében egy ukrán-magyar kettős állampolgárt is elfogtak, aki szintén részt vett a csempészésben. A rendőrök nyomkövető kutya segítségével vizsgálták át a környéket, és egy tiszakerecsenyi épületben még egy ukrán állampolgárt és 12 ezer doboz csempészett cigarettát találtak.