Lemondott a Honvédkórház orvosigazgatója

20181003161142 5K8A1152
2018.10.03. 15:57 Módosítva: 2018.10.03. 16:44

Lemondott a Honvédkórház orvosigazgatói posztjáról Tamás Róbert orvos dandártábornok, erősítette meg a Magyar Időknek a kórházat fenntartó Honvédelmi Minisztérium. 

Tamás Róbert, aki orvosigazgatói megbízatása előtt a  plasztikai sebészeti osztályt vezette, saját kérésére október elsejétől orvosként dolgozik tovább a Honvédkórházban.  Helyét megbízott vezetőként Muzsay Ildikó orvos ezredes, az Egészségügyi Szervezési Intézet igazgatója veszi át. 

 

Az egyelőre nem tudni, mi miatt mondott le Tamás Róbert. A Honvédkórházban uralkodó tarthatatlan állapotokra szeptember elején a Sürgősségi Betegellátó Centrumot vezető Zacher Gábor felmondása hívta fel a figyelmet.

Zacher amiatt távozott, mert sem elég orvos, sem elegendő felszereltség nem volt a sürgősségi osztályon a betegek megfelelő ellátásához. Az országossá terebélyesedő botrány közben az egészségügyért felelős minisztérium végig tagadta, hogy bármi probléma lenne. Zacher távozása után azonban új műszereket szereztek be és jelentős  béremelését ígértek az orvosoknak és az ápolóknak.

A Hvg.hu azt írja, elképzelhető, hogy Tamás Róbert lépne a kedden lemondott Nagy Anikó egészségügyi államtitkár helyére. Ez azonban - tekintve a Honvédkórházban kialakult állapotokat -  nem lenne éppen szerencsés személyzeti döntés a politika részéről.Forrásaink szerint az egészségügyi államtitkári poszt betöltésére nem Tamás Róberttel, hanem egy másik kórház egyik vezetőjével folynak egyeztetések.

A Népszava úgy tudja: az igazgató távozása nincs összefüggésben sem az egészségügyi államtitkár lemondásával, sem a sürgősségi osztályon kialakult helyzettel, ezek legfeljebb felgyorsították a döntés megszületését. 

Egyelőre nem tudni arról sem, hogy Orbán Viktor elfogadta-e Nagy Anikó egészségügyi államtitkár lemondását. Ebben az ügyben kérdést tettünk fel Havasi Bertalannak, a miniszterelnök szóvivőjének. Várjuk válaszát.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?