Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leváltják a Magyar Idők által támadott múzeumigazgatót

2018.10.03. 18:57

Október 31-i hatállyal leváltják Prőhle Gergelyt a Petőfi Irodalmi múzeum főigazgatói posztjáról. Az ügyben Kásler Miklós EMMI-miniszter hozta meg a döntést – erősítették meg az atv.hu-nak kormányzati források.

Leváltják Prőhle Gergelyt a Petőfi Irodalmi múzeum főigazgatói posztjáról - tudta meg az atv.hu. Prőhle Gergely az ATV munkatársának azt mondta: nem kíván nyilatkozni az ügyben. Úgy tudni, hogy hivatalos írásos értesítést még nem küldött neki az EMMI.

Korábban a Demokrata megjelentetett egy hírt Prőhle Gergely leváltásáról, az akkor nem bizonyult valósnak. Most az atv.hu-nak azt mondták kormányzati források: ez a mostani döntés nagyon úgy tűnik, hogy visszafordíthatatlan.

Az Orbán-kormány volt államtitkárát, Prőhle Gergelyt a Magyar Idők kultúrharcos sorozatában támadták, elsősorban a Kassák kiállítás miatt.

Prőhle főigazgató úr műhelyében ugyanis tobzódnak a magyarokat és Orbán Viktor miniszterelnököt gyalázó balliberális véleményformálók.

– írta áprilisban a Magyar Idők.