Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Calici vírus okozta több száz szombathelyi diák megbetegedését

2018.10.03. 17:45

Kiderült, hogy calici vírus okozta múlt héten négy szombathelyi iskola 338 diákjának megbetegedését, erről Dr. Stánitz Éva megyei tisztifőorvos adott tájékoztatást szerdán a Nyugat.hu kérdésére.

A 2018 szeptember 27-e óta tartó négy szombathelyi általános iskolában zajló megbetegedések kapcsán a járványügyi vizsgálat megállapította, hogy a járvány során 338 étkező betegedett meg.

A betegség viszonylag gyors lefolyású volt, enyhe gyomor-bélrendszeri tünetekkel járt, kórházba két beteg tanuló került enyhe kiszáradás tüneteivel

– áll a közleményben.

Az iskolákat ugyanaz a főzőkonyha látja el ebéddel, a szülők szerint a menzán adott gyümölcsleves okozhatta a megbetegedést még múlt csütörtökön. A tömeges fertőzés óta az érintett iskolákban nem kaptak levest az ebéd részeként a diákok, ezért a Nyugat.hu megkérdezte az ételt szállító Elamen Zrt.-t, hogy mikor áll majd vissza az étkeztetés a normál kerékvágásba, vagy esetleg kompenzálják-e a szülőket a kevesebb ebédért, de választ nem kaptak.