Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tiszafüreden egyetlen felújított önkormányzati lakás van, és azt pont a fideszes polgármester családja kapta meg

2018.10.03. 22:20

Elismerte Tiszafüred fideszes polgármestere, hogy az ő családja kapta meg a település egyetlen felújított önkormányzati bérlakását, írja a 444. A lap azután járt utána az ügynek, hogy az Átlátszó írt a lakáskiutalásról. Ezután az önkormányzatban ülő, független képviselő, Spisák György, a város korábbi jegyzője érdeklődött a képviselő-testületben arról, hogy mi is történt pontosan.

Ujvári Imre polgármester szerint azért volt szükség a lakás kiutalására, mert a szülei és a súlyosan beteg, ellátásra szoruló nagymamája eddig a Nemzeti Értékkezelőtől visszabérelt házban laktak, de azt nyáron életveszélyessé nyilvánították a lerobbant műszaki állapota miatt, és felszólították őket, hogy költözzenek ki. Így kaphatták meg a bérlakást.

Az ülésen kiderült az is, hogy 34-en vannak az önkormányzati bérlakásra várók listáján, őket előzték meg a polgármester rokonai.

A polgármester szerint ez a szám téves, mivel a listán még olyanok is szerepelnek, akik már elköltöztek, vagy időközben megoldódott a lakhatásuk, csak a kérelmüket elfelejtették visszavonni.

A polgármester ezután arra figyelmeztette a kérdéseket feltevő képviselőt, hogy a családját hagyja ki a „gyűlöletkampányból, amit ellene folytat”. Spisák szerint a polgármester maga keverte bele az ügybe a családját akkor, amikor kiutalt nekik egy önkormányzati lakást.

Az érdeklődés hatására kiderült az is, hogy nemcsak a polgármester szülei és nagymamája, hanem a nagybátyja és a keresztanyja is kapott korábban önkormányzati bérlakást.

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas