Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A rendőrség is vizsgálatot indít a szombathelyi tömeges megbetegedés miatt

2018.10.04. 10:15

A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával vizsgálja a múlt héten négy szombathelyi iskolában történt tömeges megbetegedés ügyét. 

Szerdán már kiderült, hogy calici vírus okozta a fertőzést, amelyben 338-an betegedtek meg. A betegség enyhe lefolyású volt, gyomor- és bélrendszeri panaszokkal, hasi görcsökkel, hányással, hasmenéssel, hőemelkedéssel, enyhe lázzal járt. Két tanuló került kórházba kiszáradás tünetei miatt.

D ATI20120926040
Fotó: Balázs Attila / MTI

A Vas Megyei Kormányhivatal szerint az eset kapcsán vizsgálatot folytat a NÉBIH Élelmiszer-és Takarmánybiztonsági Igazgatósága is: mintákat vettek az érintett főzőkonyhán készített ételekből, a felhasznált alapanyagokból, tisztító- és fertőtlenítőszerekből.

A konyha működését a vizsgálat idejére felfüggesztették, a diákok ellátását másik helyről biztosítják. A minták laboratóriumi vizsgálata még tart, az eredményről később tájékoztatnak.

(MTI)