Natália
1 °C
7 °C

Hét év fegyházat kér az ügyészség a borsodi autós ámokfutóra

2018.10.04. 09:09

 Kapjon hét év fegyházat és tiltsák el örökre az autóvezetéstől - ezt kéri az ügyészség annak a borsodi férfinak az ügyében, aki ellen most emeltek vádat. A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettén kívül közúti veszélyeztetés bűntettével és két rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétségével is megvádolták.

A férfi július 13-án, a hajnali órákban az M3 autópálya egyik pihenőhelyén igazoltatták volna a rendőrök, de a többszöri figyelmeztetés után sem állt meg. Majd kezdetét vette az őrület:

  • kivilágítatlanul, néhol 160 km/h sebességgel száguldott az autópályán, miközben a rendőrök üldözőbe vették.
  • Hosszas menekülése során egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt egy kereszteződésen, 
  • aztán az autóját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről.
  • Ezután egy magánútra hajtott, ahol egy rendőr megállásra szólította fel. A vádlott ezt figyelmen kívül hagyva, az autót 20-30 km/h sebességgel a törzsőrmester irányába vezette, akinek a sérülés elkerülése érdekében el kellett ugrania.
  • Végül a rendőrök azután tudták csak megállásra kényszeríteni, hogy autójával a rendőrkocsiknak is szándékosan nekihajtott.

A vádlott vezetői engedély nélkül vett részt a közúti közlekedésben, amelynek során számos közlekedési szabályt megszegett és a rendőrautókban jelentős kárt okozott.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvénynek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a nyomozás során tagadásban lévő többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésül ítélje hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre - amelyből nem bocsátható feltételes szabadságra -, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?