Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Zelma, Rajmund
-7 °C
1 °C

Hét év fegyházat kér az ügyészség a borsodi autós ámokfutóra

2018.10.04. 09:09

 Kapjon hét év fegyházat és tiltsák el örökre az autóvezetéstől - ezt kéri az ügyészség annak a borsodi férfinak az ügyében, aki ellen most emeltek vádat. A férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettén kívül közúti veszélyeztetés bűntettével és két rendbeli, kisebb kárt okozó rongálás vétségével is megvádolták.

A férfi július 13-án, a hajnali órákban az M3 autópálya egyik pihenőhelyén igazoltatták volna a rendőrök, de a többszöri figyelmeztetés után sem állt meg. Majd kezdetét vette az őrület:

  • kivilágítatlanul, néhol 160 km/h sebességgel száguldott az autópályán, miközben a rendőrök üldözőbe vették.
  • Hosszas menekülése során egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt egy kereszteződésen, 
  • aztán az autóját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről.
  • Ezután egy magánútra hajtott, ahol egy rendőr megállásra szólította fel. A vádlott ezt figyelmen kívül hagyva, az autót 20-30 km/h sebességgel a törzsőrmester irányába vezette, akinek a sérülés elkerülése érdekében el kellett ugrania.
  • Végül a rendőrök azután tudták csak megállásra kényszeríteni, hogy autójával a rendőrkocsiknak is szándékosan nekihajtott.

A vádlott vezetői engedély nélkül vett részt a közúti közlekedésben, amelynek során számos közlekedési szabályt megszegett és a rendőrautókban jelentős kárt okozott.

Az ügyészség vádiratában az új büntetőeljárási törvénynek megfelelően azt indítványozta, hogy amennyiben a nyomozás során tagadásban lévő többszörös visszaeső vádlott az előkészítő ülésen a terhére rótt bűncselekmények elkövetését beismeri, úgy a bíróság halmazati büntetésül ítélje hét év fegyház fokozatú szabadságvesztésre - amelyből nem bocsátható feltételes szabadságra -, és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra.  • Vennék
  • Hírek