Besurranó tolvajokat fogtak el Józsefvárosban

2018.10.04. 08:30

A józsefvárosi rendőrök elfogták azt a háromfős társaságot, akik összesen tizennégy besurranásos lopást követtek el Budapesten a VII. és VIII. kerületében, írja a police.hu.

Egy józsefvárosi apartmanba 2018. október 1-jén egy háromfős társaság ment be, és az első emeleti szobákba megpróbált bejutni. Az egyik szoba ajtaja nyitva volt, ezt kihasználva a 15 éves erdőkertesi fiú ellopta az ott lakó laptopját és pénzét, társai közben figyeléssel biztosították a terepet. Az elkövetők a lopás után elmenekültek, de aznap este újra visszatértek az apartmanba, és megpróbáltak bejutni a többi szobába is.

Egy szemtanú azonban felfigyelt rájuk, mert az apartmanban nyitogatták az ajtókat, illetve mindenhova bekopogtak, ezért értesítette a rendőröket, így a VIII. kerületi Rendőrkapitányság munkatársai 2018. október 2-án 0 óra 40 perckor a helyszínen elfogták őket. 

A nyomozók a kerületi rendőrkapitányságon lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket, amely során az erdőkertesi fiú további tíz, L. Roland további két és J. Zoé további egy besurranásos lopást ismert be.