Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ujhelyi vitára hívja ki a Sargentini-jelentést kommunistázó nagykőrösi fideszeseket

2018.10.04. 15:33

Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő a Facebook-oldalán jelentette be, hogy vitára hívja a nagykőrösi fideszes önkormányzatot Sargentini-ügyben.

A fideszes többségű testület, az élén Czira Szabolcs fideszes polgármesterrel, pár napja határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést.

Az előterjesztést beadó polgármester azt írta, hogy a magyar jogállam leépüléséről szóló jelentés valójában "a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen." Az indoklásban szerepelt az is, hogy a jelentés

megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunka.

Erre regálva Ujhelyi azt írta, hogy a fideszes önkormányzatok is tudatosan félretájékoztatják az igazságról a magyar embereket. "Amikor egyértelműen bebizonyosodik, hogy a Sargentini-jelentés éppen hogy a magyar embereket védi a korrupt narancs-rezsim bűneitől, akkor

a Fidesz arra csak hazaárulózással, ordas hazugságokkal és közpénzmilliárdokból fizetett agymosás-kampánnyal tud válaszolni.

Ezért Ujhelyi bejelentette, hogy vitát kezdeményez a jelentésről, és október 18-án csütörtökön 10 órakor Nagykőrösre megy.

"Elvárom Czira Szabolcs polgármestertől, hogy nyissa ki a tárgyalóterem ajtaját, hívja oda a nagykőrösi képviselőtestület tagjait, akár a helyi Fidesz-alapszervezet vezetőivel együtt és vállalja a vitát a Sargentini-jelentés tartalmáról és Magyarország érdekeiről" - írta Ujhelyi.