Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiürítették a rendőrök a Kossuth teret hajnalban

2018.10.05. 08:31

A rendőrség "védett vezető érkezése" miatt péntek hajnalban 4 óra 8 perc és 4 óra 31 perc között kiürítette a Kossuth teret, és felszólította az oda bejelentett – gyülekezési törvény hatálya alá tartozó – rendezvény résztvevőit, hogy gyülekezési jogukat "a személy- és létesítménybiztosítási intézkedéssel érintett területen" kívül gyakorolják, írja a rendőrség.

A közlemény szerint 13-an önként távoztak, de 9-en nem tettek eleget a felszólításnak, ezért őket a rendőrök testi kényszer alkalmazásával kikísérték a területről. Velük szemben szabálysértési feljelentést tettek.

"A rendőri intézkedés során egy férfi a kordonelemeket összekötő dróthálóra ráfogott, amellyel hámsérülést okozott magának. A rendőrök a hámsérülést a helyszínen ellátták és mentőt hívtak. A kiérkező mentők a férfit a helyszínen megvizsgálták, sérülése további orvosi ellátást nem igényelt" - írja a rendőrség.