Kizárták Volner Jánost a Jobbik-frakcióból

2018.10.05. 21:48 Módosítva: 2018.10.05. 23:38

A Jobbik péntek estébe nyúló frakcióülésén kizárták a képviselőcsoportból a pártot élesen támadó Volner Jánost, és vele távozik két másik képviselő is, írja a Hvg.hu.

A kizárást 17 igen, 4 nem, és 3 érvénytelen vokssal szavazták meg, ezt maga Volner jelentette be az ülés után.

A parlamenti mandátumáról Volner nem mond le.

A döntést követően két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból. Az a híresztelés azonban nem igazolódott be, hogy Steinmetz Ádám is kilép a frakcióból.

Jakab Péter pártszóvivő elmondta, hogy az elnökség úgy döntött, hogy etikai eljárás indul a képviselő ellen. Volnert felszólították, hogy adja vissza szombat délig a mandátumát, akárcsak Fülöp és Apáti.

A belső harc azután tört ki a Jobbik legfelsőbb szintjén, hogy Sneider Tamás elnök és Gyöngyösi Márton frakcióvezető is az LMP-vel való kapcsolat szorosabbra fűzéséről döntött. Volner János volt frakcióvezető körlevélben ellenezte az összeborulást az LMP-vel, az Indexnek pedig azt mondta: rendkívüli tisztújítást szervez, átvenné a párt vezetését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Csok