Úgy néz ki egy Békés megyei busz péntek délután, mint egy indiai

2018.10.05. 17:17 Módosítva: 2018.10.05. 20:59

"Láttak már 46 ülőhelyes buszt, amin majdnem kilencven ember utazik? Mikor az embernek nemhogy ülőhelye nincs, de állva is csak úgy fér el, ha behúzza a hasát? Ez nem egy indiai film, ez csak egy átlagos péntek délután Békéscsabán" - számolt be élményeiről olvasónk, Horváth Kata az alábbi fotó kíséretében:

Megdöbbent olvasónk most először utazott a pénteki busszal Békéscsabáról Tótkomlósra, de mint kiderült, mindenki más számára teljesen hétköznapi volt a tömött busz. A megyeszékhely középiskoláiba járó kollégisták ugyanis péntek délután utaznak haza.

A délután egykor induló járaton nyolcvanhárom ember utazott, ebből harminchét állva. A beszámolót küldő olvasónk mellett ülő nyugdíjas elmondta, hogy minden pénteken így néz ki a járat, ha teheti, inkább nem is utazik délután. De mivel ezek a buszok csak másfél óránként járnak, nincs sok választási lehetősége.

Olvasónk a buszsofőrrel is beszélt, aki szerint iskolaidőben kivétel nélkül minden pénteken ugyanez a helyzet. Régebben voltak mentesítő járatok, de pár éve már egyet sem indítottak. A buszsofőr szerint nem kell aggódni, mert a buszt úgy tervezték, hogy akár kilencven embert is tud szállítani. 

Hogy biztonságos-e így utazni, arról olvasónk nincs meggyőződve, hiszen az utasok jobb híján egymásba kapaszkodnak, ami egy fékezésnél, kanyarnál vagy kátyúnál nem tűnik stabilnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?