Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Jobbik frakciójából kizárt Volner nem adja vissza mandátumát

2018.10.06. 12:49

Ahogy arról beszámoltunk, a Jobbik péntek estébe nyúló frakcióülésén kizárta a képviselőcsoportból a pártot élesen bíráló Volner Jánost, Volner kizárására magától távozott még két képviselő, Apáti István és Fülöp Erik is.

A frakcióülés és döntés előzménye pedig egy Volner által írt levél volt, amelyben élesen kritizálta a Jobbik-vezetést, amiért szerint épp az LMP-vel tervez összeborulni. "Bocsánat, de én nem kurvának álltam" - írta ebben a levélben, ahogy azt is, hogy: "ahogy korábban Simicska Lajos fizetési listáján sem szerettem volna rajta lenni, most Ungár Péter és Schmidt Mária fizetési listáján sem szeretnék rajta lenni".

A frakcióból való kizárás (és kilépések) után a Jobbik mindhárom politikusnak szombat délig adtak haladékot, hogy lemondjanak a parlamenti mandátumukról. Most egy friss Facebook-posztban reagált Volner erre. Azt írta:

"Apáti István és Fülöp Erik nevében is mondhatom, a mandátumainkat megtartjuk és továbbra is a Nemzet ügyét fogjuk velük szolgálni."

D KOS20180627019
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

Volner a posztban arról ír:

Nekünk ugyanis nem a Jobbikkal van problémánk, hiszen a Jobbikban még mindig sok szeretetre méltó, tisztességes magyar ember dolgozik. Nekünk a Jobbik jelenlegi vezetésével van feloldhatatlan értékrendi és politikai konfliktusunk.

Volner az Indexnek pénteken azt mondta, „igyekszem megakadályozni, hogy a Jobbik balra tolódjon”, az LMP-vel való összeborulást ellenezte, az LMP-t "oszló hullának" titulálta. Pénteken napközben az mondta, nem akarja otthagyni a Jobbikot, ő a párt legtöbb szavazattal támogatott alelnökeként kezdeményezte az elnökség feloszlatását, és elkezdi szervezni a rendkívüli tisztújító kongresszust. Péntek estére kizárták.

A Jobbikon belül sajnos elkezdődött már az őrület

summázza az őt lejáratni kívánó belső kommunikációt.

Szabó Gábor a Jobbik pártigazgatója egyébként a Volner által emlegetett balra tolódást olyan módon cáfolta, hogy azt írta: "az elnökség kizárta már az MSZP-vel, Dk-val, Momentummal való országos összefogás lehetőségét, a DK-val és MSZP-vel meg önkormányzati szinten sem tartjuk ezt elképzelhetőnek"

Az LMP-vel való összeborulás kapcsán pedig azt írta:

A Momentummal és az LMP-vel sincs ilyen tervezve országosan, sőt jelenleg még az is vita tárgyát képezi, hogy az LMP-vel mennyire lehetséges önkormányzati szinten összefogni, pedig ezt szeretné néhány jobbikos szervezet.