Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Augusztus óta nem temették el a halott újbudai férfit

2018.10.08. 20:08

Még augusztusban meghalt egy mozigépészként dolgozó férfi, aki daganatos beteg volt. A férfinak családja nem volt, ezért kezelőorvosa a kollégáit hívta fel azzal, hogy baj lehet, mert a betege nem jelent meg az egyik kontrollon, és nem tudják elérni.

Az RTL Híradó hétfői adásában megszólalt a férfi egyik kollégája, aki az orvos hívására odasietett az újbudai panellakáshoz, de bejutni csak a rendőrség és a mentők segítségével tudott.

A férfi ekkor már napok óta halott volt.

Lakásában, a tévé alatt egy borítékban oda volt készítve egymillió forint, feltehetőleg a temetésére. Ezt a rendőrség zárolta, majd a pénz a XI. kerületi önkormányzathoz került.

A férfi barátai ezt a pénzt visszakérték az önkormányzattól, hogy eltemethessék a halottat, de az önkormányzatnál azt mondták nekik, hogy 

az egymillió forint és a lakás is majd az államé lesz, és a temetést is ők intézik.

Az önkormányzat még ekkor, augusztusban azt ígérte, hogy két hét múlva a halottat elhamvasztják, rá másfél hétre pedig urnabehelyezés lesz búcsúztató nélkül.

Azóta két hónap telt el, de még mindig nem történt semmi.

A mai napig ott rothad a halottasházban, senki semmit nem intézett. Mi, a kollégák, szeretnénk őt tisztességesen eltemetni, de az önkormányzat még a füle botját sem mozdította idáig

- mondta a férfi kollégája az RTL Híradónak.

Az Újbudai Önkormányzat a csatornának azt mondta, ők egy hete kapták meg a halottvizsgálati bizonyítványt, ami alapján hétfőn állították ki a halotti anyakönyvi kivonatot, így 

a köztemetői eljárás ma indítható meg.

Arra viszont az RTL nem kapott választ, hogy ezt az eljárást el is indították-e vagy sem.