"Diktátorok" felirattal lógatták ki a Parlamentből Orbán és Erdogan óriási arcképét

2018.10.08. 13:53

Recep Tayyip Erdogan két napos látogatásra érkezett Magyarországra, üdvözlésül a Párbeszéd a Parlament ablakán lógatta ki mindkettejük portréját, plusz Putyint egy óriási molinón azzal a véres dizájnú felirattal, hogy DIKTÁTOROK.

A Demokratikus Koalíció nem a vér, hanem a szeretet felé vitte el a történetet, mutatjuk a Diktátorszerelem című, szívecskés-orbános-erdoganos, valamiért angol nyelvű alkotásukat, szintén a Parlament ablakából kilógatva:

Tiltakozott a Momentum is, ők szórólapokat osztogattak, amelyen "a 2016-os törökországi puccskísérlet utáni intézkedéseket mutatják be".

"A szórólap bemutatja: Recep Tayyip Erdoğan a 2016-os puccskísérlet óta válságállapotban tartja az országot. Szisztematikusan építi le a független médiát, távolítja el pozícióikból a számára veszélyesnek gondolt közszolgákat, akadémikusokat, katonákat, rendőröket és bírák ezreit", írta a Momentum.

A párt azt közölte, hogy az akcióval szolidaritásukat fejezik ki mindazokkal, akik Törökországban fel mernek szólalni az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében, és egyben fel kívánják hívni a figyelmet, arra, hogy a török és a magyar kormány a hatalom megtartásáért hasonló intézkedésekkel támadja a független médiát és a civil szervezeteket.

Az eddigi hivatalos programról szóló tudósításunkat itt olvashatja, itt pedig azt mutatjuk, hogy jártak pórul, akik a reptér környékén akartak volna buszozni Erdogan érkezésekor.