Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

"Diktátorok" felirattal lógatták ki a Parlamentből Orbán és Erdogan óriási arcképét

2018.10.08. 13:53

Recep Tayyip Erdogan két napos látogatásra érkezett Magyarországra, üdvözlésül a Párbeszéd a Parlament ablakán lógatta ki mindkettejük portréját, plusz Putyint egy óriási molinón azzal a véres dizájnú felirattal, hogy DIKTÁTOROK.

A Demokratikus Koalíció nem a vér, hanem a szeretet felé vitte el a történetet, mutatjuk a Diktátorszerelem című, szívecskés-orbános-erdoganos, valamiért angol nyelvű alkotásukat, szintén a Parlament ablakából kilógatva:

Tiltakozott a Momentum is, ők szórólapokat osztogattak, amelyen "a 2016-os törökországi puccskísérlet utáni intézkedéseket mutatják be".

"A szórólap bemutatja: Recep Tayyip Erdoğan a 2016-os puccskísérlet óta válságállapotban tartja az országot. Szisztematikusan építi le a független médiát, távolítja el pozícióikból a számára veszélyesnek gondolt közszolgákat, akadémikusokat, katonákat, rendőröket és bírák ezreit", írta a Momentum.

A párt azt közölte, hogy az akcióval szolidaritásukat fejezik ki mindazokkal, akik Törökországban fel mernek szólalni az emberi jogok tiszteletben tartása érdekében, és egyben fel kívánják hívni a figyelmet, arra, hogy a török és a magyar kormány a hatalom megtartásáért hasonló intézkedésekkel támadja a független médiát és a civil szervezeteket.

Az eddigi hivatalos programról szóló tudósításunkat itt olvashatja, itt pedig azt mutatjuk, hogy jártak pórul, akik a reptér környékén akartak volna buszozni Erdogan érkezésekor.