Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Női vasútőrt bántalmazott a részeg utas

2018.10.10. 11:15 Módosítva: 2018-10-10 11:17:46

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emeltek egy 36 éves délegyházi férfi ellen, aki tavaly december 23-án éjjel ittassága miatt elaludt a vonaton, majd a végállomáson őt felébresztő női vasútőrt bántalmazta - közölte a Kunszentmiklósi Járási Ügyészség.

A 36 éves délegyházi férfi 2017. december 23-án az éjszakai órákban erősen ittas állapotban  elaludt a vonaton. Éjfél körül a végállomáson, Kunszentmiklóson a női vasútőr ébresztette fel, kérte, hogy hagyja el a vonatot. A vádlott hangosan és durván szidalmazta a nőt, aki a váróterem felé kísérte. A férfi vissza akart szállni a vonatra, a vasútőr azonban elállta az útját. A vádlott ekkor hangoskodva a szerelvény eleje felé indult, és kezével a vonat oldalát ütögette. Felszállni nem tudott, mert a forgalmista közben lezáratta a vonatot.

A vádlott ekkor káromkodva és az ajtókat csapkodva bement a váróterembe, majd amikor ismét ki akart menni a peronra, rácsapta az ajtót a vasútőr jobb kezére, amitől az elzsibbadt - folytatódik az ügyészségi közlemény.

A vádlott még ekkor is szidta az őt követő vasútőrt, felé köpött, a kezével a nő felé csapott, és jobb lábával bele akart rúgni. Ez nem sikerült neki, mert a vasútőrnő kivédte a rúgást és az ütést is. A lendülettől azonban a vádlott kibillent az egyensúlyából, és hátra esett. A nő fel akarta segíteni, de a vádlott még ekkor is többször felé rúgott, rúgásai ezúttal sem találták el a Linda nyomozót megvető ügyességgel hátraszökkenő sértettet.

A vonatkísérő munkakörben dolgozó vasútőr jelvénnyel, azonosítóval ellátott formaruhában és láthatósági mellényben teljesített szolgálatot, azaz, próbálta biztosítani a közösségi közlekedés zavartalanságát.

A büntetett előéletű férfit az ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja és vele szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozza.