Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem akar időközi választást Hódmezővásárhelyen a Fidesz

2018.10.11. 12:48 Módosítva: 2018-10-11 12:50:07

Nem támogatja Márki-Zay Péter független polgármester javaslatát a hódmezővásárhelyi  közgyűlés feloszlatására és időközi választás kiírására, mondta Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője. 

Márki-Zay Péternél vasárnap telt be a pohár. Egy hosszú Facebook bejegyzésben írt arról, hogy  

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS! ...ÉS VESZÍTETTEK A VÁSÁRHELYI GYEREKEK.

Márki-Zay a posztban felsorolja, hogy a politikai csatározások hogyan lehetetlenítik el a vásárhelyi gyerekek mindennapjait, akiknek nem rendezték meg a minden évben szokásos aszfaltrajzversenyt vagy mondvacsinált indokkal lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt. Márky-Zay szerint a városban úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak ne legyen győztese, de így nem készül el időre az iskolák szigetelése, felújítása. A polgármester ezért azt javasolta, hogy oszlassa fel magát a képviselő-testület és írjanak ki időközi önkormányzati választást. 

Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője azt mondta:  már májusban fölvetődött az időközi választás ötlete, de Márki-Zay Péter akkor azt mondta, dolgozni szeretne a városért. Hegedűs szerint a polgármester nem a városért dolgozik, hanem saját országos politikai karrierjét építi.

A polgármester képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen. Az egész éven keresztül tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zay Péternek arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon, állítja a fideszes frakcióvezető. A  polgármester feladata, hogy a városért dolgozzon, fejlessze és üzemeltesse Hódmezővásárhelyt, ezért nem menekülhet el a kampányba, mondta  Hegedűs Zoltán.