Nem akar időközi választást Hódmezővásárhelyen a Fidesz

2018.10.11. 12:48 Módosítva: 2018.10.11. 12:50

Nem támogatja Márki-Zay Péter független polgármester javaslatát a hódmezővásárhelyi  közgyűlés feloszlatására és időközi választás kiírására, mondta Hegedűs Zoltán, a párt hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője. 

Márki-Zay Péternél vasárnap telt be a pohár. Egy hosszú Facebook bejegyzésben írt arról, hogy  

ELISMEREM: GYŐZÖTT LÁZÁR JÁNOS! ...ÉS VESZÍTETTEK A VÁSÁRHELYI GYEREKEK.

Márki-Zay a posztban felsorolja, hogy a politikai csatározások hogyan lehetetlenítik el a vásárhelyi gyerekek mindennapjait, akiknek nem rendezték meg a minden évben szokásos aszfaltrajzversenyt vagy mondvacsinált indokkal lemondták a minden évben Mikuláskor megrendezett cirkuszt. Márky-Zay szerint a városban úgy intézik a közbeszerzéseket, hogy azoknak ne legyen győztese, de így nem készül el időre az iskolák szigetelése, felújítása. A polgármester ezért azt javasolta, hogy oszlassa fel magát a képviselő-testület és írjanak ki időközi önkormányzati választást. 

Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi közgyűlési frakciójának vezetője azt mondta:  már májusban fölvetődött az időközi választás ötlete, de Márki-Zay Péter akkor azt mondta, dolgozni szeretne a városért. Hegedűs szerint a polgármester nem a városért dolgozik, hanem saját országos politikai karrierjét építi.

A polgármester képviselő-testület feloszlatására tett javaslata azt eredményezné, hogy februárban és októberben is választásokat tartanának Hódmezővásárhelyen. Az egész éven keresztül tartó kampányidőszak lehetőséget teremtene Márki-Zay Péternek arra, hogy ne a város ügyeivel, hanem a politikával foglalkozzon, állítja a fideszes frakcióvezető. A  polgármester feladata, hogy a városért dolgozzon, fejlessze és üzemeltesse Hódmezővásárhelyt, ezért nem menekülhet el a kampányba, mondta  Hegedűs Zoltán.