Szentiványi Mátyás lett a gyógyszerészeti intézet főigazgatója

2018.10.11. 12:16 Módosítva: 2018.10.11. 12:20

Kásler Miklós döntése alapján Szentiványi Mátyás lesz az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója, közölte az intézmény. A most főigazgatónak kinevezett Szentiványi Mátyás korábban a Roche Magyarország Kft. orvosigazgatója volt.

A sok százmilliárdos hazai gyógyszerpiacot felügyelő hatóságnak fontos szerepe van annak eldöntésében, hogy az egészségbiztosító mely gyógyszerek árát támogatja. Az OGYÉI korábbi főigazgatóját a 2018-as választások után elbocsátották, majd a vezetői szék hónapokon át betöltetlen maradt. A hírek szerint több aspiráns neve is szóba került, de egyikük sem vállalta a megbízatást. Szentiványi Mátyás neve is felmerült már a nyáron, de megbízásáról akkor még nem született döntés. 

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter október elején váratlan húzással egy öt tagú tanácsadó testületet nevezett ki a gyógyszerészeti intézet élére. Ennek tagjai között ott találjuk a korábban a vezetői posztra szóba került embereket, de érdekes módon van két nem orvos is: Maurer Szemere, aki korábban Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó titkára, a Fidelitas külügyi kabinetvezetője, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági tagja volt, illetve Méhes László nevű mosonmagyaróvári ügyvéd.