Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szentiványi Mátyás lett a gyógyszerészeti intézet főigazgatója

2018.10.11. 12:16 Módosítva: 2018-10-11 12:20:04

Kásler Miklós döntése alapján Szentiványi Mátyás lesz az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) főigazgatója, közölte az intézmény. A most főigazgatónak kinevezett Szentiványi Mátyás korábban a Roche Magyarország Kft. orvosigazgatója volt.

A sok százmilliárdos hazai gyógyszerpiacot felügyelő hatóságnak fontos szerepe van annak eldöntésében, hogy az egészségbiztosító mely gyógyszerek árát támogatja. Az OGYÉI korábbi főigazgatóját a 2018-as választások után elbocsátották, majd a vezetői szék hónapokon át betöltetlen maradt. A hírek szerint több aspiráns neve is szóba került, de egyikük sem vállalta a megbízatást. Szentiványi Mátyás neve is felmerült már a nyáron, de megbízásáról akkor még nem született döntés. 

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter október elején váratlan húzással egy öt tagú tanácsadó testületet nevezett ki a gyógyszerészeti intézet élére. Ennek tagjai között ott találjuk a korábban a vezetői posztra szóba került embereket, de érdekes módon van két nem orvos is: Maurer Szemere, aki korábban Habony Árpád miniszterelnöki tanácsadó titkára, a Fidelitas külügyi kabinetvezetője, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. igazgatósági tagja volt, illetve Méhes László nevű mosonmagyaróvári ügyvéd.