Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Demeter Márta elindul az LMP társelnöki posztjáért

2018.10.12. 13:06

Demeter Márta az egyedüli jelölt a Szél Bernadett távozásával megüresedő LMP társelnöki posztra, személyéről az október 20-ai részleges tisztújító kongresszuson dönt a párt.

A jelölést és a részleges tisztújító kongresszus összehívását is Szél Bernadett korábbi társelnök-frakcióvezető lemondása tette szükségessé, valamint kilépése az LMP-ből.

Demeter Márta az előző parlamenti ciklust az MSZP képviselőjeként kezdte, majd kilépett a frakcióból, és később az LMP-frakcióhoz csatlakozott. A párt nyáron vette fel tagjai közé. Az LMP másik korábbi társelnöke, Hadházy Ákos is elhagyta már a frakciót és szintén független képviselőként politizál. A választások után kilenc fővel megalakult képviselőcsoport így jelenleg hattagú.

Kanász-Nagy Máté közölte, az LMP Ungár Pétert jelöli az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába. A párt egy elnökségi tagot is választ, miután Angyal Károly ismét pártigazgató lesz. A pozícióra szintén egyetlen jelölt pályázik: Kis-Szeniczey Kálmán agrármérnök, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagja. (MTI)