Fidesz: A halott polgármester tudna mesélni Márki-Zayról

2018.10.12. 15:07 Módosítva: 2018.10.12. 15:09

Napirendre sem vette Hódmezővásárhely fideszes többségű közgyűlése a polgármester javaslatát, amely az önkormányzat feloszlatásáról és új választás kiírásáról szólt volna. Márki-Zay Péter szerint ez azért lenne indokolt, mert a fideszes többség blokkolja a munkát.

Az, hogy érdemben nem tárgyalják meg Márki-Zay javaslatát nem volt meglepetés, a Fidesz képviselői csütörtökön sajtótájékoztatón már jelezték, hogy nem támogatják a feloszlatást, mert a folyamatos kampány csak ártana a városnak.

A Facebookon Márki-Zay oldalán is közvetített, pénteki közgyűlést furcsa közjátékok színesítették. A fideszes képviselők azzal vádolták meg az ellenzéki polgármestert, hogy 2009-ben hazatelepülését Kanadából – ahol Márki-Zay néhány évet töltött, megfordulva az Egyesült Államokban is – a Lázár János vezette önkormányzat segítette pénzzel 2009-ben.

Márky-Zay szerint ez képtelenség, erre bizonyítéka nyilván nincs is senkinek, mire a vele szemben februárban a polgármester-választáson vereséget szenvedett Hegedűs Zoltán közölte: a Lázárt követő polgármester – aki 2009-ben alpolgámester volt – tudna róla mesélni, de ő meghalt.

Hogy mit tudna mesélni a néhai Almási István Márki-Zay hazatéréséről, arról a fideszes helyi politikus nem beszélt.

A közgyűlés várhatóan péntek estig tart, a helyzetet ismerők szerint a közgyűléseken rendszeresen 3-4 órába telik, míg sikerül eljutni a napirendi pontokig.

Márki-Zay a feloszlatásról szóló javaslatát azután tette meg, hogy szeptemberben kikerült egy belső levél, amelyben a Miniszterelnökséget korábban vezető, a választások óta a térség egyéni parlamenti képviselőjeként némiképp háttérbe vonult Lázár János sajtósa, Göbl Vilmos azt javasolja a helyi fideszeseknek, hogy ne nyilatkozzanak pozitívan a város helyzetéről, mert akkor úgy tűnik, hogy Márki-Zay vezetése alatt is működik a város. 

ARRA SZERETNÉK MINDENKIT KÉRNI, HOGY A MÖGÖTTÜNK LÉVŐHÖZ HASONLÓAN, AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ EGY HÉTBEN SE NYILATKOZZATOK A SAJTÓNAK POZITÍV TÉMÁKBAN SEM. SAJNOS TÖBB VISSZAJELZÉS ÉS BESZÉLGETÉS ALAPJÁN FENNÁLL A VESZÉLYE ANNAK, HOGY AZ OLVASÓK, NÉZŐK, HALLGATÓK A POZITÍV TÉMÁK ALAPJÁN ÚGY ÉRZIK, MEGY, MŰKÖDIK A VÁROS. EZT PEDIG NEM SZERETNÉNK. KÉRLEK GYŰJTSÉTEK A NEGATÍVUMOKAT, AMELYEKKEL A SAJTÓBAN TUDUNK MAJD CSATÁKAT INDÍTANI!

– írta akkor Göbl. A tanácsadó hangsúlyozta, a levél megszületéséhez sem Lázárnak, sem más fideszes politikusnak nincs köze, ez a saját kezdeményezése volt.  • Tippek
  • Bankszámla