Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fidesz: A halott polgármester tudna mesélni Márki-Zayról

2018.10.12. 15:07 Módosítva: 2018-10-12 15:09:04

Napirendre sem vette Hódmezővásárhely fideszes többségű közgyűlése a polgármester javaslatát, amely az önkormányzat feloszlatásáról és új választás kiírásáról szólt volna. Márki-Zay Péter szerint ez azért lenne indokolt, mert a fideszes többség blokkolja a munkát.

Az, hogy érdemben nem tárgyalják meg Márki-Zay javaslatát nem volt meglepetés, a Fidesz képviselői csütörtökön sajtótájékoztatón már jelezték, hogy nem támogatják a feloszlatást, mert a folyamatos kampány csak ártana a városnak.

A Facebookon Márki-Zay oldalán is közvetített, pénteki közgyűlést furcsa közjátékok színesítették. A fideszes képviselők azzal vádolták meg az ellenzéki polgármestert, hogy 2009-ben hazatelepülését Kanadából – ahol Márki-Zay néhány évet töltött, megfordulva az Egyesült Államokban is – a Lázár János vezette önkormányzat segítette pénzzel 2009-ben.

Márky-Zay szerint ez képtelenség, erre bizonyítéka nyilván nincs is senkinek, mire a vele szemben februárban a polgármester-választáson vereséget szenvedett Hegedűs Zoltán közölte: a Lázárt követő polgármester – aki 2009-ben alpolgámester volt – tudna róla mesélni, de ő meghalt.

Hogy mit tudna mesélni a néhai Almási István Márki-Zay hazatéréséről, arról a fideszes helyi politikus nem beszélt.

A közgyűlés várhatóan péntek estig tart, a helyzetet ismerők szerint a közgyűléseken rendszeresen 3-4 órába telik, míg sikerül eljutni a napirendi pontokig.

Márki-Zay a feloszlatásról szóló javaslatát azután tette meg, hogy szeptemberben kikerült egy belső levél, amelyben a Miniszterelnökséget korábban vezető, a választások óta a térség egyéni parlamenti képviselőjeként némiképp háttérbe vonult Lázár János sajtósa, Göbl Vilmos azt javasolja a helyi fideszeseknek, hogy ne nyilatkozzanak pozitívan a város helyzetéről, mert akkor úgy tűnik, hogy Márki-Zay vezetése alatt is működik a város. 

ARRA SZERETNÉK MINDENKIT KÉRNI, HOGY A MÖGÖTTÜNK LÉVŐHÖZ HASONLÓAN, AZ ELŐTTÜNK ÁLLÓ EGY HÉTBEN SE NYILATKOZZATOK A SAJTÓNAK POZITÍV TÉMÁKBAN SEM. SAJNOS TÖBB VISSZAJELZÉS ÉS BESZÉLGETÉS ALAPJÁN FENNÁLL A VESZÉLYE ANNAK, HOGY AZ OLVASÓK, NÉZŐK, HALLGATÓK A POZITÍV TÉMÁK ALAPJÁN ÚGY ÉRZIK, MEGY, MŰKÖDIK A VÁROS. EZT PEDIG NEM SZERETNÉNK. KÉRLEK GYŰJTSÉTEK A NEGATÍVUMOKAT, AMELYEKKEL A SAJTÓBAN TUDUNK MAJD CSATÁKAT INDÍTANI!

– írta akkor Göbl. A tanácsadó hangsúlyozta, a levél megszületéséhez sem Lázárnak, sem más fideszes politikusnak nincs köze, ez a saját kezdeményezése volt.