Judit
2 °C
7 °C

Orbán: Meg kell honosítanunk a győztesek kultúráját

2018.10.12. 11:03

Orbán Viktor egy csütörtökön a Figyelő rendezvényen tartott beszédet, ahol többek között azt mondta, a magyaroknak ideje győztesként tekinteniük magukra, és van mire büszkének lenniük. 

Mert hát a nemzeti önbecsülés megteremtése amúgy is a kormány egyik legfontosabb célkitűzése, amely erősen összefügg a gazdasági sikerrel. 

"A közös nemzetgazdasági siker alapja a nemzeti önbecsülés, ehhez pedig az kell, hogy sikerként tekintsünk a saját életünkre" - idézi az MTI tudósítása a miniszterelnököt. 

Orbán arról is beszélt, hogy a magyarok hosszú évtizedek óta önvédelemre rendezkedtek be, nemcsak a politikában, hanem a mindennapi életben:

Ha továbbra is olyan sikeresek akarunk maradni, mint amilyen sikereket elért Magyarország az elmúlt években, akkor kultúraváltásra van szükségünk: a vesztesek kultúrája helyett meg kell honosítanunk a győztesek kultúráját.

Néhány mondat még a miniszterelnök beszédéből. 

Nekünk, magyaroknak ki kellene lépnünk a történelem balekjainak, balszerencsére ítélt szereplőinek ruhájából, és el kell kezdenünk győztesként viselkedni.

Nem mi látogattuk meg a Budán megmaradt magyar emlékeket, hanem a törökök látogatták meg Budán a megmaradt török emlékeket.

Az öngyűlölet helyett a hazaszeret talaján állunk. A hazaszeretet kultúrája nem más, mint a mindennapi patriotizmus.

A mindennapi patriotizmus arról szól, hogy a hazánk minden magyar számára a büszkeség forrása is, mert a haza a mi közös teljesítményünk. Ezért büszkék vagyunk arra, amit mi 30 nemzedéken keresztül itt a Kárpát-medencében hozzá tudtunk adni ahhoz, amit európai kultúrának, európai történelemnek, európai civilizációnak nevezhetünk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?