Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szijjártó mindenhol és mindenkinek betiltotta a dohányzást

2018.10.12. 23:49

A külgazdasági és külügyminisztérium összes helyiségében tilos a dohányzás már most péntektől. Erről Szijjártó Péter miniszteri utasításban rendelkezett, ami a Hivatalos Értesítő október 11-i számában jelent meg (ebben a pdf-ben, a 28. oldalon). Az utasítás a közzététel másnapján, vagyis október 12-én, pénteken hatályba is lépett.

A tiltás nemcsak a minisztérium magyarországi ingatlanjaira vonatkozik, hanem a tárca kezelésében lévő valamennyi ingatlanra. Így a külföldi lévő, magyar tulajdonú vagy bérelt helyiségekre is, tehát például a nagykövetségeken is tilos mostantól rágyújtani.

A 24/2018-as számú miniszteri utasítás külön leszögezi, hogy mostantól hivatali helyiségben „nemzárt térben sem jelölhető ki” dohányzóhely, és az eddigi dohányzásra kijelölt helyek is megszűnnek.

A Külgazdasági és Külügyminisztériumának központi épülete a főváros II. kerületében a Bem József téren
A Külgazdasági és Külügyminisztériumának központi épülete a főváros II. kerületében a Bem József téren
Fotó: Jászai Csaba

Mindez az jelenti, hogy a külügy dohányzó munkatársainak ezentúl csak az utcán lehet rágyújtaniuk. Hogy munkaidőben ki és hogyan engedélyezheti nekik, hogy az irodát elhagyva kimenjenek cigizni, szivarozni vagy pipázni – és erre naponta mennyi időt kaphatnak –, arra nem tér ki az utasítás.