Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vidéki vicinálist hozott a MÁV-HÉV az agglomerációba

2018.10.12. 14:06

A MÁV, a MÁV-HÉV és Csömör vezetése tartott sajtótájékoztatót arról, hogy januártól új járatot vezetnének be Csömör és Kerepes között, írja az iho.hu vasúti szakportál. A vonatok a régen nem használt, már felsővezetékétől is megfosztott kavicsbányai vágányon járnak majd, így csak dízeljármű jöhetett szóba. A MÁV-nál találtak is néhány Bzmot motorvonatot a célra. 

Izgalmas megoldás, hogy a vicinálisok negyven éve legjellemzőbb járműve a budapesti elővárosban kap feladatot.

– teszi hozzá a lap.

Az iho.hu információi szerint azért csak januárban indul be az új fejlesztés, mert annyira alacsony a létszám, hogy csak túlórákkal lehet majd megoldani a közlekedést. Erre az évre a keret már kimerült, januárban nullázódik. 

A lap szerint a Bézék HÉV-en közlekedése különben egyelőre igencsak humánerőforrás-pazarló: a MÁV-Start mozdonyvezetőjének van típusismerete rá, neki viszont nincs vonal- és HÉV-es utasítás-ismerete. Ezért kell mellé egy HÉV-es járművezető is, aki pilótaként funkcionál a motorkocsi vezetőállásán. Egyébként a mostani az utolsó hét, amikor még van forgalmi szolgálattevő Csömörön, nincs elég szakember a HÉV-eken (sem).