Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Angol nyelvű videókampányba kezd a magyar kormány Európában

2018.10.13. 15:15

A magyar kormány a jelek szerint ráfordul az EP-kampányra, de most nem elsősorban a hazai közvéleményt dolgozzák meg, hanem az európait. Kovács Zoltán kormányszóvivő a Twitteren és a Facebookon jelentette be, hogy a kormány mostantól angol nyelvű internetes videókkal „reagál a hazánkat ért támadásokra”, „nem hagyja válasz nélkül, hogy a Sargentini-jelentéssel megsértették Magyarországot”, és az európai közvélemény előtt is egyértelművé szeretnénk tenni, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni.

Az első félperces szpotot már ki is tették, ebben a vicsorgó Verhofstadttal és a migránsbűnözéssel ijesztgetve figyelmeztetik Európát, hogy ideje felrázni Brüsszelt. A harcias hangütés után protekcionista szlogen:

Védjük meg Európát!

A jövőben rendszeresen jönnek majd angol nyelven is kormányzati propagandavideók.

A nemzetközi kampányolás kapcsán érdekes, hogy Schmidt Mária éppen tegnap jött ki szintén angolul saját nemzetközi kommunikációs felületén a cikkével, melyben új doktrínát követel Európának Trump „America First!” szlogenje mintájára. Ennek a kezdeményezésnek szerinte az igazi élharcosa nem más, mint

!!!VIGYÁZAT, SZPOJLERVESZÉLY!!!

Orbán Viktor, hiszen ő már 2008-ban meghirdette, hogy nekünk Magyarország az első.