Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőn bejelentik: 15-20 százalékokkal csökkentik az államigazgatást

2018.10.13. 09:44

15-20 százalékkal csökkentik a minisztériumokban és a háttérintézményekben dolgozó létszámot a bürokráciacsökkentés jegyében. Ezt Gulyás Gergely mondta a Magyar Idők érdeklődésére. A részletekről hétfőn, a most kivételesen akkorra tett kormányinfón tesznek hivatalos bejelentést. Igaz, ugyanezt már hónapokkal ezelőtt is belengették.

Most hozzávetőlegesen 14 ezres a munkavállalói létszám a minisztériumok környékén, ezt vágnák vissza ötödével-hatodával. A bürokráciacsökkentés hosszabb ideje emlegetett terv (itt írtunk mélyebben az ezzel kapcsolatos problémákról), ez konkretizálódna most némileg. Gulyás azt állítja, hogy „elsősorban a leépítés leghumánusabb módját alkalmazzák: a nyugdíjazott munkatársak helyett nem vesznek fel újakat”.

A Honvédelmi Minisztérium közben cáfolta a 24.hu információját, mely szerint a kirúgott tisztviselőket gyakorlatilag arra kényszerítik, hogy lépjenek be a tartalékos katonák közé. A HM ezt teljesen alaptalan fake news-nak minősítette.