Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leugrott a mozgó vonatról egy férfi Debrecenben, azonnal meghalt

2018.10.13. 20:08

Leugrott a mozgó vonatról, aláesett, majd meghalt egy férfi Debrecenben pénteken, számolt be róla az RTL Klub Híradója. A csatorna úgy tudja, az 55 éves férfi rossz vonatra száll fel, a Budapest felé tartó szerelvény már elindult az állomásról, amikor rájött, hogy rossz vonaton van. 

Miután kinyitotta az ajtót, az egyik utas még megpróbálta visszatartani, de a férfi kiugrott a mozgó vonatból, és azonnal szörnyethalt. A férfi a vonat alá esett, és a szerelvény pár méteren át sodorta, ezt azonban a mozdonyvezető nem látta, így továbbhajtott. Azután tért vissza az állomásra, hogy szóltak neki. Az RTL anyagában látszanak a helyszíni szemle nyomai, ahogy az is, hogy mésszel öntötték le a síneket a baleset helyszínén.

Az ajtók 5 km/órás sebességnél automatikusan lezáródnak, így a férfi minden bizonnyal még azelőtt ugrott le, hogy elérte volna a vonat ezt a sebességet. Ám, mint látszik, hiába tűnhet a vonatról lassúnak a vonat sebessége, a leugrás tragikus lehet.

A MÁV azt mondta, folyamatosan felhívják az utazók figyelmét, hogy semmiképp ne szálljanak le a mozgó szerelvényről. A csatornának nyilatkozó MÁV-szóvivő azt mondta, azt kérik minden utastól, ha rossz vonatra száll fel, vagy nem sikerült időben leszállni a megállóban, inkább a jegykezelő segítségét kérje, és várja meg a következő megállót, ahol biztonságosan le tud szállni.

A csatorna úgy tudja, a férfi ittas volt, a baleset miatt közigazgatási eljárás indult.