Jolán
2 °C
4 °C

Baskyt keresi a rendőrség a kétfarkú kutyákon

38817880 10156623371628293 6674455392178667520 o
2018.10.14. 16:11

A VIII. kerületi rendőrkapitányságtól kapott levelet a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amiben a következőt írja a rendőrség:

"Hatóságomnál tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előkészítő eljárás indult ismeretlen személy ellen, aki 2018.06.30. napon a Budapest, I. kerület Hattyú utca - Erőd utca kereszteződésében kb 25 nm területen az útfelületre egy zebrát ábrázoló mintát festett az aszfaltra.

Az internetes adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt oldalán szerepel a kép, melyen aláírsáképpen a "BASKY" valamint a megjegyzésben is látható: "Magyar Kétfarkú Kutyapárt Basky volt!" Kérném, hogy a "basky" nevű természetes személy adatait, elérhetőségeit hatóságom rendelkezésére bocsátani szíveskedjen."

Basky ott vált országszerte ismert névvé, amikor a belvárosban megjelent egy, a híres Banksy művész stílusát idéző falragasz Orbán Viktort ábrázolva egy kisvasúton. Később a Kétfarkú mutatta be egy Facebook-posztban, valójában hogyan készült az alkotás. (Amit egyébként nagyon gyorsan el is távolítottak valakik onnan, miközben a Keleti pályaudvarnál már senkit sem zavar)

A rendőrség fenti levelében említett zebra egy másik akció volt, amikor egy konkrét zebrát festettek oda, ahol elkélt volna a gyalogosátkelő jelzése.

A Kétfarkú a rendőrség leveléhez annyit fűzött:

Basky kb .170 cm magas, sovány testalkatú, különös ismertetőjegye: nem ismerjük.

Vagy lehet hogy ő az a csávó, akit múltkor hátulról láttunk, épp elmenni sörért, aztán nem jött vissza?

(Borítókép: Kétfarkú Kutya Párt / Facebook)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?