Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Hétvégéig szívhatjuk a rossz levegőt

2018.10.15. 09:15

Negyedik napja rossz a levegő minősége jónéhány városunkban, és a meteorológiai előrejelzések szerint hét végéig nem várható jelentős javulás, derül ki az Országos Közegészségügyi Intézet Facebook-oldaláról.

Az OKI először múlt pénteken figyelmeztetett amiatt, hogy a kisméretű aeroszol részecskék (PM10) tömegkoncentrációja meghaladta az Európai Bizottság által meghatározott napi határértéket az ország számos pontján.

A vasárnapi jelentés szerint továbbra is

kifogásolt a levegő minősége Budapesten, Dunaújvárosban, Győrben, Nyíregyházán, Pécsen, Százhalombattán, Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tökölön, Várpalotán.

Az OKI szerint jelentős javulás a hétvégéig nem várható a levegőminőséget illetően.

Gyermekeknél, időseknél, légzőszervi, illetve szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknél jelentkezhetnek, illetve súlyosbodhatnak a légzőszervi tünetek mint például a köhögés, légzőszervi irritáció, nehézlégzés. Ezért nem javasolják az intenzív, szabadban végzett fizikai tevékenységet,

bár valószínűleg hatékonyabb és értelmesebb lenne, ha az autózást nem javasolnák.

Az Időkép szerint marad a vénasszonyok nyara péntekig, napközben 20-25 fok valószínű. Szombaton azonban változást hozó hidegfront érkezik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az eddiginél változékonyabb, kissé szelesebb, felhősebb, esősebb idő valószínű, ez jó hatással lesz majd a levegőminőségre is. Hétvégén 15-22 fok közé csökken a hőmérséklet, vasárnap jelentősebb csapadékra számíthatunk.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?