Jenő
-2 °C
6 °C

Még az európai közvéleményt is manipulációval akarja megnyerni magának az Orbán-kormány

2018.10.15. 10:54

Aki egyszer manipulál és hazudik, majd látja, hogy mindez működik, minek változtatna receptet? Úgy tűnik, a kormány kommunikációs agytrösztje is hasonlóképpen gondolja, mert az európai polgároknak szánt propagandavideóban  durva manipulációval éltek - derül ki a 444 cikkéből.

„Ideje felrázni Brüsszelt!” – üzeni a videó, amit szombaton Kovács Zoltán kormányszóvivő osztott meg először, és főleg az egyébként a strasbourgi Európai Parlamentben ülő Guy Verhofstadtot támadja.

A videó állítása szerint sok migráns érkezett Európába 2015 óta,  a kontinensen pedig több száz támadás történt, nőtt a bűnözés, és Verhofstadt még több migránst akar betelepíteni. Ennek alátámasztására egy félmondatot vágtak be tőle, ami annyi, hogy „szükségünk van a migrációra”.

Természetesen megint manipuláció történt, hiszen a teljes mondat úgy hangzik, hogy:

Szükségünk van a migrációra, de legális migrációra van szükségünk. Most ennek az ellenkezője van: illegális migráció van és emberkereskedelem folyik.

Az eredeti, 4 évvel ezelőtt – még bőven a 2015-ös kerítésépítés előtt – feltöltött,teljes videóban a belga politikus, az EP liberális frakciójának vezetője arról beszél, hogy kanadai, amerikai és ausztrál mintára kellene átalakítani a bevándorlási rendszert. A 444 mindehhez hozzáteszi, hogy a magyar kormány is pozitív példaként szokta emlegetni az ausztrál rendszert.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?