Összetévesztette-e Kásler Miklós a parlamentet egy tanévnyitóval?

2018.10.15. 18:24

Hétfőn a parlamentben az azonnali kérdések között a jobbikos Stummer János kérdezte az Emmi miniszterét, Kásler Miklóst. Arról beszélt, Kásler 4 hónapja tette le miniszteri esküjét, és tudta, hogy mit vállalt. A kérdés pedig, hogy hogyan számol el ezzel a négy hónappal, miközben ezrével hiányoznak a tanárok az iskolákból, komplett osztályok mondanak fel kórházakban, és bement-e Orbán Viktorhoz azóta, hogy harcoljon azokért az emberekért, akikért felelősséget vállalt. 

Kásler Miklós pedig a következő választ adta:

"A képviselő úr a konkrét kérdéseire nagyon sokszor választ kapott, a felelősségre eddig még nem. Az én megközelítésemben minden ember felelős magáért, felelős a családjáért, felelős a nemzetéért és felelős az emberiségért. Ezen túlmenően minden magyar felelős minden magyarért, mi tehát önökért is, és önök miértünk is. 26 évig közvetlenül feleltem sok ezer általam kezelt betegért és feleltem az évente intézetemben kezelt 700 ezer betegért. A magyar kormány felelős a nemzet jelenéért és jövőéért. A magyar ellenzék ezen túlmenően a kormány tevékenységének építő és segítő véleményezéséért, a destrukció, a zavar és a káosz elkerüléséért. Klebelsberget idézem ide: mindnyájan viseljük felelősségét annak, amit tettünk, vagy elleneztünk, amit írtunk, vagy mondottunk, mert az megvan és meg nem változtatható. Mindenki a saját felelősségét a lelkiismerete szerint értelmezi, és teljesíti a törvénynél magasabb etikai szinten. A lelkiismeret olyan kategória, amely azt jelenti, hogy minden viszonyok között, minden gondolatommal a belőle fakadó tettekkel, minden önös érdek nélkül szolgálom embertársaimat. Ezt tettem 26 évig, és ezen nem fogok változtatni. Szeretetből tettem, mert ez az emberi élet legmagasabb minősége. El kell számolnom a saját lelkiismeretemmel, el kell számolnom az utókor véleményével és a végső ítélettel, mert egyszer mindenki megmérettetik. Hippói Ágoston után szabadon mondom, hogy úgy élek, mintha minden Istentől függne, és úgy dolgozom, mintha minden tőlünk függne. Ez hitelesít engem."

A jobbikos Stummer ezután azt mondta, nem tudja elfogadni a választ, hiszen ő konkrét kérdést tett fel, volt-e az elmúlt 4 hónapban a miniszterelnök dolgozószobájában azért, hogy harcoljon azokért az emberekért, akikért felelősséget vállalt.

Ön egy egész ország egészségügyéért és oktatásáért felelt, ami alatt eltelt ez a négy hónap (...) maga pedig négy hónap után bejött ebbe a parlamentbe, bejött ebbe az országgyűlésbe, és előad nekem egy tanévnyitó beszédet.

Az Emmi-vezér válaszában azt mondta, szabad ország, mindenki azt mond, amit akar. Ő a miniszterelnök úrral elég sokat konzultált, ezeket a problémákat ő is, és a miniszter is ismeri, és ha figyelemmel kíséri a dolgokat a jobbikos képviselő, akkor a választ önmagának meg tudja fogalmazni. Az egész párbeszédet itt tudja megnézni, meghallgatni.

Összekeverte-e Kásler a parlamentet egy tanévnyitóval?

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Hírek
  • Csok