Jenő
-2 °C
6 °C

Egész Európában kutatja a migrációt a Századvég

2018.10.15. 14:07

Újabb, 1,44 milliárd forintos megbízást kapott közvélemény-kutatásra a Századvég Politikai Iskola Alapítvány és a Századvég Gazdaságkutató Zrt. konzorciuma a kormánytól, vette észre a Népszava. A kormányközeli kutatócégnek két korábbi kutatást kell folytatnia.

Az egyik az EU28 néven ismert, minden európai országban elvégzett, az unió jövőjét leginkább érintő kérdésekről, főként migrációról szóló felmérés lesz. Az EU28-at először 2015-ben rendelték meg a Századvégtől, most negyedszer fogják elvégezni, kiegészítve Ukrajnával és a nyugat-balkáni országokkal. A felmérést országonként ezer, véletlenszerűen kiválasztott felnőtt megkérdezésével végzi el a Századvég.

A másik egy időskutatás lesz az érintett korosztály körében. A kutatást idén is elvégezték, de még csak ezerfős, a teljes felnőtt magyar társadalmat reprezentáló mintán. Jövőre ugyanezt 12-szer 2000 fős, az 55 év feletti népességet reprezentáló mintán kell felvenni, illetve 12 darab, egyenként nyolcfős fókuszcsoporttal kell másfél órás beszélgetéseket lefolytatni. A Népszava szerint a kormányt különösen érdeklik majd a célcsoport médiafogyasztási szokásai.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?