Ödön
1 °C
11 °C

Egy volt jobbikos tett feljelentést a párt gyanús finanszírozása miatt

image uploaded from ios
2018.10.16. 07:05 Módosítva: 2018-10-16 07:11:05

Ismeretlen tettes ellen, csalás gyanúja miatt feljelentést tett hétfőn a Legfőbb Ügyészségen a Jobbikon belüli gyanús pénzmozgások miatt Szabó Balázs, a párt volt szekszárdi tagja, írja a Magyar Idők.

Szabó úgy tudja: az ő régiójában 8-10 millió forint érkezett a Jobbik pártigazgatóján keresztül, a pénzt aztán a tagok adománynak álcázva fizették be a pártkasszába. A helyi önkormányzati képviselő azt írta: nem volt világos előtte, hogy ezek a pénzek honnan érkeztek, de az már körvonalazódik számára, hogy több száz befizetője is lehetett a Szabó Gábor pártigazgató által küldött összegeknek.

A feljelentésben több tanú neve is szerepel, akik feltehetően még ezen a héten kiállnak, nevüket vállalva. A gyanús pénzek kiosztásában részt vevő hálózat nagyságáról Szabó azt mondta:  országos szintű lehetett, csak az ő régiójában 8-10 millió forintot osztottak le és fizettettek be a tagokkal. Tekintettel arra, hogy a Jobbiknak 9 régiója van, 90 millió forint is lehet a leosztott, majd a Jobbik pártkasszájába befizetett összeg, ami nagyjából megfelel annak a százmillió forintnak, amelyet a Jobbik állítása szerint társadalmi adakozással kaptak. Szabó szerint voltak olyanok, akik tényleg segíteni igyekeztek a pártot, ám ők jellemzően 5-10 ezer forint körüli összegeket utaltak.

A szekszárdi képviselő azután fedte fel a Jobbik kétes pénzügyleteit, hogy feloszlatta a helyi szervezetet, és kilépett a pártból. A politikus akkor azt mondta: a tavaszi választás előtti kampányidőszakban a Jobbik pártigazgatója a regionális igazgatókon keresztül osztotta le a Simicska Lajostól kapott pénzt, amelyet a szervezetek tagjainak és azok barátainak kellett támogatásként, postára adva elutalni a Jobbiknak.

A Jobbik vezetése szerint Szabó Balázs hazudik. Szabó Balázs szekszárdi szervezeti elnök és önkormányzati képviselő ellen októberben etikai eljárás indult a Jobbikban, mert egy párton belüli pozícióra való pályázati eljárásnál munkahelyének elvesztésével fenyegette meg egy jobbikos tagtársát, aki pár napon belül tényleg el is vesztette civil állását.

Borítókép: Bődey János / Index.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?