Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kilép a Jobbikból Volner János, Fülöp Erik és Apáti István

DSC 4218
2018.10.16. 17:46 Módosítva: 2018-10-16 17:50:24

Kilép a Jobbikból Volner János, a párt frakciójából másfél hete kizárt volt alelnöke; ezt a politikus kedden jelentette be újságíróknak. Közölte, a kizárása miatt a képviselőcsoportból távozó két képviselő közül Fülöp Erik már elhagyta a pártot, Apáti István pedig követni fogja példájukat, írja az MTI.

Egy órával fegyelmi tárgyalásának kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján Volner János arról beszélt:

a Jobbik különböző vezetői már ki is hirdették az ítéletet; egy olyan koncepciós eljárásra készülnek, amelynek a végén engem a saját pártomból kizárnak.

Ennek nincs egyéb oka, mint hogy nem támogatta és hevesen ellenezte hosszú ideje a Jobbik balratolódását, ellenezte azt, hogy egy magát liberális balközép pártnak valló LMP-vel a Jobbik szoros szövetségre lépjen - közölte, ugyancsak kiemelve, hogy nem értett egyet azzal sem, kikkel építsen külföldi kapcsolatokat a párt.

A Volner-Jobbik harc akkor tört ki, amikor a politikus nekiment saját pártjának, mert ellenezte a Jobbik-LMP kapcsolat szorosabbra fűzését. Aznap este ki is zárták őt a parlamenti frakcióból. A döntést követően két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból. 

(Borítókép: Volner János a sajtótájékoztatón - fotó: Bődey János / Index)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?