Kilép a Jobbikból Volner János, Fülöp Erik és Apáti István

DSC 4218
2018.10.16. 17:46 Módosítva: 2018.10.16. 17:50

Kilép a Jobbikból Volner János, a párt frakciójából másfél hete kizárt volt alelnöke; ezt a politikus kedden jelentette be újságíróknak. Közölte, a kizárása miatt a képviselőcsoportból távozó két képviselő közül Fülöp Erik már elhagyta a pártot, Apáti István pedig követni fogja példájukat, írja az MTI.

Egy órával fegyelmi tárgyalásának kezdete előtt tartott sajtótájékoztatóján Volner János arról beszélt:

a Jobbik különböző vezetői már ki is hirdették az ítéletet; egy olyan koncepciós eljárásra készülnek, amelynek a végén engem a saját pártomból kizárnak.

Ennek nincs egyéb oka, mint hogy nem támogatta és hevesen ellenezte hosszú ideje a Jobbik balratolódását, ellenezte azt, hogy egy magát liberális balközép pártnak valló LMP-vel a Jobbik szoros szövetségre lépjen - közölte, ugyancsak kiemelve, hogy nem értett egyet azzal sem, kikkel építsen külföldi kapcsolatokat a párt.

A Volner-Jobbik harc akkor tört ki, amikor a politikus nekiment saját pártjának, mert ellenezte a Jobbik-LMP kapcsolat szorosabbra fűzését. Aznap este ki is zárták őt a parlamenti frakcióból. A döntést követően két másik jobbikos képviselő, Fülöp Erik és Apáti István is úgy döntött, hogy kilép a frakcióból. 

(Borítókép: Volner János a sajtótájékoztatón - fotó: Bődey János / Index)