Vádat emeltek a testvére halálát okozó részeg sofőr ellen

2018.10.16. 09:09 Módosítva: 2018.10.16. 09:13

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves gödöllői férfi ellen, aki 2018 márciusában Tiszakécskén több mint 130-cal száguldozva balesetet okozott. Az anyósülésen ülő testvére meghalt az ütközésben. A sofőr ivott, mielőtt a volánhoz ült.

A férfi idén március 24-én nem sokkal éjfél előtt Tiszakécske-Tiszabög lakott területén a 4625. számú úton haladt Tiszakécske felől Szolnok irányába anyja autójával. A vádlott mellett a testvére ült az autóban.ű

Éjszakai látási viszonyok voltak, de az idő derült volt, és a közvilágítás is működött.  Forgalom alig volt. A sofőr a megengedett 50 km/óra helyett 135-145 km/órás sebességgel száguldott az úton. Későn vette észre azt a teherautót, ami részben a jobb oldali útpadkán, részben az úttesten szabályosan parkolt.

Fékezni kezdett, de az autó jobb eleje végül 130-140 km/órás sebességgel csapódott a teherautó hátuljának. Az ütközés akkor erejű volt, hogy a teherautó megpördült és az úttest jobb oldalán a vízelvezető árokban oldalra borult.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az út szélén álló teherautó figyelmes vezetés esetén kb. 100 méter távolságból már észrevehető volt, így ha a vádlott a megengedett 50 km/órás sebességgel közlekedett volna, akkor időben meg tudott volna állni.

A sofőr testvérének biztonsági öve be volt kötve, de olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott csak könnyebb sérülést szenvedett.

Az ügyész a büntetlen előéletű férfit halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönt, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.