Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Vádat emeltek a testvére halálát okozó részeg sofőr ellen

2018.10.16. 09:09 Módosítva: 2018-10-16 09:13:30

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt emelt vádat egy 23 éves gödöllői férfi ellen, aki 2018 márciusában Tiszakécskén több mint 130-cal száguldozva balesetet okozott. Az anyósülésen ülő testvére meghalt az ütközésben. A sofőr ivott, mielőtt a volánhoz ült.

A férfi idén március 24-én nem sokkal éjfél előtt Tiszakécske-Tiszabög lakott területén a 4625. számú úton haladt Tiszakécske felől Szolnok irányába anyja autójával. A vádlott mellett a testvére ült az autóban.ű

Éjszakai látási viszonyok voltak, de az idő derült volt, és a közvilágítás is működött.  Forgalom alig volt. A sofőr a megengedett 50 km/óra helyett 135-145 km/órás sebességgel száguldott az úton. Későn vette észre azt a teherautót, ami részben a jobb oldali útpadkán, részben az úttesten szabályosan parkolt.

Fékezni kezdett, de az autó jobb eleje végül 130-140 km/órás sebességgel csapódott a teherautó hátuljának. Az ütközés akkor erejű volt, hogy a teherautó megpördült és az úttest jobb oldalán a vízelvezető árokban oldalra borult.

A szakértői vizsgálat megállapította, hogy az út szélén álló teherautó figyelmes vezetés esetén kb. 100 méter távolságból már észrevehető volt, így ha a vádlott a megengedett 50 km/órás sebességgel közlekedett volna, akkor időben meg tudott volna állni.

A sofőr testvérének biztonsági öve be volt kötve, de olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott csak könnyebb sérülést szenvedett.

Az ügyész a büntetlen előéletű férfit halált okozó ittas járművezetés bűntettével vádolja, és végrehajtandó börtönt, valamint közügyektől és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben. Bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?