Rekord mennyiségű marihuánát találtak egy szerb furgonban

fu2
2018.10.17. 10:47

Rekord mennyiségű marihuánafogásról számolt be a rendőrség, egy szerb drogfutár Tompánál bukott le 282,7 millió forintos szállítmányával. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása miatt folytat nyomozást a 32 éves szerb állampolgárral szemben.

A férfi a tompai határátkelőhelyen jelentkezett belépésre október 15-én hajnalban egy kisbusszal, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei tételes vámvizsgálat alá vetették. A NAV munkatársai a jármű ellenőrzésekor – a vezetőfülke fala és a raktér között kialakított rejtekhelyen – több zacskóban kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A gyorsteszt és az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a talált anyag marihuána.

Egy rejtekhelyről 155 csomagban 113 091 gramm kábítószert foglaltak le. A lefoglalt marihuána – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke több mint 282,7 millió forint.

A szerb férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.   • Tippek
  • Babaváró hitel