Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Rekord mennyiségű marihuánát találtak egy szerb furgonban

fu2
2018.10.17. 10:47

Rekord mennyiségű marihuánafogásról számolt be a rendőrség, egy szerb drogfutár Tompánál bukott le 282,7 millió forintos szállítmányával. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kábítószer birtoklása miatt folytat nyomozást a 32 éves szerb állampolgárral szemben.

A férfi a tompai határátkelőhelyen jelentkezett belépésre október 15-én hajnalban egy kisbusszal, de a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei tételes vámvizsgálat alá vetették. A NAV munkatársai a jármű ellenőrzésekor – a vezetőfülke fala és a raktér között kialakított rejtekhelyen – több zacskóban kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A gyorsteszt és az előzetes vegyészszakértői vélemény szerint a talált anyag marihuána.

Egy rejtekhelyről 155 csomagban 113 091 gramm kábítószert foglaltak le. A lefoglalt marihuána – súlya alapján – feltehetően meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát, feketepiaci értéke több mint 282,7 millió forint.

A szerb férfit gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?