Gál
10 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

Rekordalacsony a Duna vízállása Budapesten, 41 centit mértek

2018.10.18. 12:33

Újabb alacsony vízállási rekord született a Dunán, Budapesten az új rekord 41 centiméter, közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

A közleményük szerint az elmúlt időszak csapadékszegény időjárása miatt folyóinkon rendkívül alacsony vízszintek alakultak ki. Emiatta Dunán a víz szintje a Komáromtól kezdődő szakaszon alulmúlta a valaha mért legalacsonyabb értéket, mindenhol rekordok születtek. 

A legfrissebb, 2018. október 18. reggeli, meteorológiai előrejelzés szerint folytatódik a csapadékszegény időjárás, majd a jövő hét közepén a Duna lefolyásképződés szempontjából jelentős részvízgyűjtőin jelentősebb mennyiségű  csapadék várható. A következő napokban így a vízszintek a jelenlegi alacsony szinten való stagnálása, majd a várható csapadék hatására a jövő hét második felében néhány centiméteres emelkedése valószínűsíthető. 

A Tiszán a rekordok megdőlésének kisebb a valószínűsége, de a Szamoson, a Sajón, és a Hernádon, az eddigi legalacsonyabb értékeket csak kismértékben felülmúló vízállásokat észlelnek. Az előrejelzés szerint számottevő mennyiségű csapadék az elkövetkező néhány napban a Tisza részvízgyűjtőin sem várható.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?