Egy nyugdíj előtt álló nő az első hajléktalan, akit bíróság elé állítanak Budapesten

2018.10.19. 07:03

Péntek délután tartják a bírósági tárgyalását annak a hajléktalannak, akit elsőként vettek őrizetbe csütörtökön a rendőrök Budapesten az életvitelszerű közterületen való tartózkodás szabályainak megsértése miatt.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Egy nyugdíj előtt álló nő az első hajléktalan, akit bíróság elé állítanak Budapesten

Öt hónapja vált hajléktalanná. Szerdán háromszor figyelmeztették, csütörtökön őrizetbe vették a rendőrök.

6274 · Oct 19, 2018 07:03am Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

A védelmét ellátó Utcajogász Egyesület tájékoztatása szerint a nyugdíj előtt álló nő öt hónapja vált hajléktalanná, miután élettársa halála után nem maradhatott tovább közös otthonukban. A Hvg.hu azt írta, 61 éves a nő.

Jelenleg alkalmi munkákból él, korábban takarítóként és segédápolóként is dolgozott gyermekkórházban. Előállításakor vele lévő kiskutyáját menhelyre vitték.

Az előállítás azért történt, mert október 17-én, egy napon belül háromszor figyelmeztették rendőrök, így október 18-án délben a negyedik alkalommal már a törvény szerint meg kellett indítani az eljárást - írta az egyesület. A nő 72 órás őrizetbe vételét a rendőrség elrendelte.

A rendőrség tájékoztatása szerint a tárgyaláson a hajléktalan nő személyesen nem lesz jelen, csak telekommunikációs eszköz útján, amelyre korábban még alig volt példa.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?  • Tippek
  • Babaváró hitel