Az ajkai kórház főigazgatója tagadja, hogy felállt volna a bérügy

2018.10.20. 13:21

Az ajkai Magyar Imre Kórház főigazgatója közleményben tagadta, hogy tömegesen mondtak volna fel a bér- és munkaügyi osztályukon. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ közleménye szerint „az osztály létszáma teljes, a munka zavartalanul folyik".

Egy forrására hivatkozva a Veszprémkukac írt arról pénteken este, hogy egyedül maradt az osztályvezető az osztályon, mert a héten az összes (öt vagy hat) munkatársa felmondott. Ez pedig a bérelszámolásnál, a túlórák kifezetésénél és a szabadságolásnál is problémákat okozhat.

A közlemény szerint négy hónappal ezelőtt az osztály egyik dolgozója egészségügyi okokból tartósan keresőképtelen állapotba került, egy másik dolgozó pedig november 30-cal felmondott. Helyettük két új munkatárs dolgozik teljes állásban, és nincs fennakadás a munkabérek kifizetésével kapcsolatban.

Az ajkai kórházban szeptember közepén minden orvos felmondott az intenzív osztályon, ahonnan korábban nővérek is felmondtak. Az orvosok távozásáról az állam többek között azt jelezte, hogy túl magas béreket kértek.