Jenő
-2 °C
6 °C

Demeter Mártát megválasztották az LMP társelnökének

2018.10.20. 15:18

Részleges tisztújító kongresszuson választott női társelnököt az LMP Keresztes László Lóránt mellé szombaton, és a Szél Bernadett távozásával megüresedett posztra Demeter Márta volt az egyetlen jelentkező.

A Magyar Hang azt írja, Demetert végül kétharmados többséggel megválasztották a párt társelnökének. Az MTI azt írja, megválasztását követő sajtótájékoztatón Demeter elmondta, hogy célja, hogy pártja minél hatékonyabban képviselje azokat az embereket, akik az áprilisi választáson az LMP-re szavaztak.

A lap felhívja a figyelmet, hogy bár egyedüli jelöltként nem meglepő, hogy nyert, de az, hogy most a párt társelnöke lett, annyiban mégis az, hogy az MSZP-ből érkező politikust nem is igazán akarták az elején egyáltalán felvenni a pártba, ráadásul a napokban keményen kapja az ívet, miután honvédségi iratok alapján azt állította, Orbán egyik lányát szállították a Honvédség által vett egyik Airbus A-319-es repülőgéppel, ám a kormányzat cáfolta: egy Orbán nevű katonatiszt gyerekéről volt szó.

Utóbbira az MTI beszámolója szerint azt mondta, nem hibázott, amikor több ügyben kérdéseket tett fel a honvédelmi tárcának, az általa nyilvánosságra hozott adatok pedig nem titkosak. Továbbra is ellenőrizni fogja a tárcát, ezután is felteszi kérdéseit.

A kongresszuson egyébként az alapszabályt is módosítják, a párt működési anomáliáit kívánja orvosolni. A tanácskozáson megvitatják a párt stratégiáját, és döntést hoznak arról, milyen szövetségi politikát kövessenek a jövő évi önkormányzati választáson.

A kongresszus elnökségi taggá választotta Kis-Szeniczey Kálmánt, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?