Ödön
1 °C
11 °C

A műtőasztalról vitték vissza az elbocsájtott szívsebész betegét

2018.10.22. 15:28
Újabb betegről derült ki, hogy jelentős problémát okozott neki Székely László szívsebész kirúgása.

Már fertőtlenítve, benyugtatózva a műtőasztalon feküdt az elbocsátott szívsebész betege, mikor szóltak neki, hogy elmarad a beavatkozás, írja a hvg.hu. Az ATV Heti Napló című műsorában arcának vállalása nélkül megszólaló beteg zárójelentésére azt írták: „technikai okból” nem műtötték meg.

A vidéken élő, középkorú asszony elmondta, hogy még autójuk sincs, így már a felutazás nem volt egyszerű Budapestre, ahol még egy hétig „nem csináltak semmit” vele, pár vérvételen, előkészítő vizsgálaton kívül. „Már minden megvolt”, a műtét előtti este nagyon félt, hogy meg fog halni.

Az operáció napján reggel 5 órakor felkeltették, jött a nővér, fertőtlenítették a testét, nyugtatót kapott, majd mikor dél körül kicsit magához tért, mondták neki, hogy mégis elmarad a műtét. „Csak néztem félkómásan”, valamit mondtak, hogy „etikai vagy politikai okból, már minden összefolyt” – mesélte.

A zárójelentésére azt írták: technikai okból nem került sor a műtétre. Már aznap haza akart jönni, végül másnap mehetett haza a többgyerekes asszony, akit végül egy másik kórházban hamarosan megműtenek.

Mint mi is megírtuk, a kardiológiai intézetből elbocsátott szívsebész, Székely László egyik műtétre váró betege meghalt. A Népszava cikke szerint, ami elsőként megírta az esetet, a betegnek speciális, egyedi gyártású érimplantátumra volt szüksége. Orvosa elindította az eszköz legyártásához és beültetéséhez előírt engedélyezési folyamatot, de mire a papírok szeptemberre megérkeztek, Székely elbocsátása már zajlott. Az orvost azért küldték el, mert egy nőnek a szívbillentyű-műtétje után egy mellimplantátumot is beültettek privát ellátás keretében.

Ha mindent tudni szeretne az esetről, olvassa el  összefoglaló cikkünket  Székely László és a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet ügyéről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?