Az önkormányzat kerítéssel oldaná meg a Hős utcai drogproblémát

2018.10.23. 19:53

Hiába a folyamatos razziák, a Hős utca és hírhedt telepének környéke még mindig tele van drogosokkal és dílerekkel. Az RTL Klub riportja szerint a kőbányai önkormányzat új tervvel állt elő a probléma megoldására:

kerítést építenének a háztömb köré.

A terv szerint egyetlen kapun lehetne bemenni a lakásokhoz, ezt a kaput pedig éjjel-nappal biztonsági őr felügyelné, és mindenkit igazoltatna, aki át akar kelni. Minderre 131 millió forintot szán az önkormányzat. (A kerítés tervéről először a Népszava írt.)

A lakosok közül többen tiltakoznak. Az RTL Klubnak egyikük azt mondta, a kerítés megnehezítené a mindennapi életüket, mert nagyot kéne miatta kerülniük hazafelé. Szerinte az önkormányzat valójában a kerítéssel akar nyomást gyakorolni a Hős utcai lakástulajdonosokra, akik nem hajlandók a felajánlott vételi áron eladni nekik az otthonukat, ezzel akadályozva a telep tervezett felszámolását.

A helyieket segítő Kontúr Közhasznó Egyesület elnöke, Urbanovszky Zsuzsa szerint a lakók nem értik, miért pazarolná ilyesmire a pénzt az önkormányzat, hiszen amúgy is a telep felszámolására készülnek.

A riport szerint ráadásul az önkormányzat alig egy éve már elköltött másfél millió forintot egy vaskapura, amelyre a lakóknak tett ígéret szerint csak kóddal nyitható mágneszárat szereltettek volna, ehhez képest az egyik szárnya ma már az út mellett hever, és bárki kedvére átjárhat rajta.

Az önkormányzat közgyűlése már elfogadta a tervet, csütörtökön a társasház is szavaz róla – a ház többségi tulajdonosa ugyanakkor maga az önkormányzat, tehát ha kerítést akarnak építeni, feltehetően nem fognak önmaguk útjába állni.

Ahogy arról korábban írtunk, félő, hogy a Hős utcai telep felszámolása nem jelent majd megoldást, mert az ottani problémák már a város környező területeire is elkezdtek átterjedni.